Wethouder Boonstra op bezoek bij ondernemers

Deze week ging Wethouder Jacob Boonstra weer bij een aantal ondernemers langs voor een nadere kennismaking. De gemeente Westerveld is een toeristische trekpleister en in de sector toerisme en recreatie zijn dan ook veel ondernemers actief.

Wethouder Jacob Boonstra: “Het valt mij op dat de ondernemers echt betrokken zijn bij de omgeving. Ze voelen zich verbonden met Westerveld en de mooie natuur die we hebben. Daarnaast werd ik verrast door de hoeveelheid vrijwilligers die actief zijn. Dat er in het sociaal domein veel vrijwilligers werken had ik wel verwacht, maar de toeristische sector heeft ook heel veel actieve en betrokken vrijwilligers. Daar mogen we als samenleving dankbaar voor zijn.”

Holtingerveld

De dag startte bij het Holtingerveld, waar de wethouder als eerste een bezoek bracht aan het Tourist Info Punt in Havelte. Hier kunnen de medewerkers u alles vertellen over de omgeving. Ook kunt u, net als de wethouder, virtueel een uitstapje maken. Via een VR bril waant u zich op de mooiste plekjes van onze gemeente.

Onder het genot van een heerlijk kopje koffie sprak de wethouder vervolgens met Remko Rozeboom, eigenaar van Brasserie Oer. Deze sfeervolle brasserie met een prachtig terras is de ideale plek om na een wandeling of fietstocht de inwendige mens te laten verwennen. Meer informatie over deze oergezellige brasserie vindt u op de site van Brasserie Oer.

Vervolgens kwam de wethouder samen met het bestuur en de herders van de Holtingerschaapskudde. In de ondernemerskooi spraken zij over de geschiedenis en toekomst van de schaapskooi en alle activiteiten die georganiseerd worden. Voor meer informatie over de Holtingerschaapskudde kunt u terecht op op de site van de Holtingerschaapskudde.

De ochtend werd afgesloten in Vlinderparadijs Paplliorama. De eigenaar, de heer Hendriks, gaf de wethouder een rondleiding  door de prachtige vlindertuin die volgend jaar 25 jaar bestaat. De honderden vlinders uit diverse werelddelen die rondvliegen in een speciaal aangelegde tuin blijft een wonderlijke beleving. Kijk voor meer informatie op de site van het Vlinderparadijs.

Project 'Beleef de ruimte'

Na een korte stop op het gemeentehuis vervolgde wethouder Jacob Boonstra zijn kennismakingsronde in Dwingeloo, waar hij in gesprek ging over de ontwikkeling van het Planedome en de Vijfsprong. Het project ‘beleef de ruimte’ valt onder de Regio Deal Zwolle en heeft als doel een toeristisch aantrekkelijke verbinding te maken tussen het dorp Dwingeloo en het National Park Dwingelderveld. Meer informatie over de Regio Deal Zwolle vindt u op onze website.

De dag werd afgesloten in Witteveen bij schaapskooi en bezoekerscentrum De Benderse waar de wethouder werd bijgepraat over van de gebiedsontwikkeling.

Al met al een drukke maar zeer informatieve dag, waarin Jacob Boonstra wederom de bevestiging kreeg wethouder te zijn in een prachtige en unieke gemeente.

Wethouder Boonstra op bezoek bij ondernemers