December 2017

• Sportief van start in 2018!

Op dinsdag 16 januari gaan de avondtrainingen van sportief wandelen van start. Deze vinden wisselend plaats in verschillende kernen binnen de gemeente Westerveld. Voor iedereen die aan fitheid wil werken is sportief wandelen de ideale activiteit. Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo van 5 tot 7 kilometer per uur.

• Gemeente Westerveld blijft aandacht vragen voor meer zekerheid voor inwoners bij gaswinningdossiers Eesveen en Vinkega

Het college wijst de minister op het belang van een goede nulmeting, duidelijke schadeafhandeling en goede informatievoorziening voor inwoners. Dit heeft het college verwoord in een zienswijze. Ook de andere betrokken gemeentes (Weststellingwerf en Steenwijkerland) hebben zienswijzen ingediend.

• Nu in totaal 90 kilometer route zwerfvuilvrij

Op 31 oktober 2017 waren negen organisaties bekend, die zo'n 80 kilometer weg en berm zwerfvuilvrij zouden gaan houden. Inmiddels doen 10 organisaties mee aan de pilot, zij houden allemaal 9 kilometer weg en berm zwerfvuilvrij en daarmee in totaal 90 kilometer! Dinsdag 19 december 2017 tekende de 10e deelnemer het contract: Scouting Dwingeloo. Tijdens het tekenmoment op 31 oktober jl. kon Scouting Vledder niet aanwezig zijn (maar was de groep al wél gestart met zwerfvuil prikken). Ook namens Scouting Vledder is dinsdag 19 december alsnog een handtekening gezet.

• Raad stemt in met volgende stap in afvalscheiding

De gemeenteraad van Westerveld heeft 19 december 2017 besloten, een volgende stap te zetten in het gescheiden inzamelen van huishoudelijk afval. Het besluit betekent kortweg dat de inzamelfrequentie van zowel de grijze als de ‘oranje’ container op 1 januari 2019 verandert.

• Startsein aanpak vitale vakantieparken

Donderdag 7 december 2017 hebben bestuurders van alle Drentse gemeenten, provincie en RECRON tijdens het Recreatiecongres het startsein gegeven voor de ‘Aanpak Vitale vakantieparken 2018-2024’. Gemeente Westerveld was vertegenwoordigd door wethouder Smidt.

• Brinkenplan ‘Diever op Dreef’: kwaliteitsimpuls voor het dorp Inloopbijeenkomst 11 december tussen 15.00 en 21.00 uur

Bent u ook benieuwd naar de visie van de projectgroep ‘Diever op Dreef’ op de leefomgeving in Diever en op de herinrichting van de dorpskern? Kom dan op 11 december tussen 15.00 en 21.00 uur naar het Dingspilhuus.

• Wegafsluiting Midden Wapserveen

Op maandag 8 januari 2018 starten de herstelwerkzaamheden aan de bestrating van het Midden in Wapserveen.

• Erepenning voor mevrouw Oosterveld uit Dwingeloo

Vrijdag 1 december 2017 heeft mevrouw Jantje Oosterveld uit Dwingeloo, de erepenning van Westerveld ontvangen uit handen van burgemeester Jager.