Bijeenkomst voor recreatieondernemers

Op donderdagmiddag 11 januari 2018 organiseren de gemeenten Westerveld en De Wolden een bijeenkomst voor (recreatie)ondernemers in Zuidwest-Drenthe over de kansen van het aantrekken van meer Duitse toeristen.

De bijeenkomst is in Vakantiepark Westerbergen, Oshaarseweg 24 in Echten.

Achtergrond

Bijna 4,6 miljoen Duitse bezoekers ontving Nederland in 2016 en dat aantal groeit nog steeds. Van dat aantal komt circa 85% voor een toeristisch bezoek. Nederland is de derde bestemming van Duitsers voor korte en de 8e voor langere vakanties (minimaal 5 dagen). Duitsers vinden Nederland een goed bereikbare, gastvrije, vriendelijke en ontspannen bestemming die veel te bieden heeft op korte afstand van elkaar. Ze komen graag om uit te rusten, te relaxen en de ‘batterij op te laden’, om plezier met elkaar te hebben of om de omgeving te ontdekken. De feestdagen en vakanties in Duitsland in voor‐ en naseizoen zijn vaak niet tegelijk met die in Nederland. Dit biedt kansen voor seizoensverlenging.

12.30 uur Inloop
13.00 uur Welkom door dagvoorzitter
13.10 uur Profiel Duitse bezoekers door Yvonne Cornax (Marketing Drenthe)
13.20 uur Hoe gaat Drenthe zich richten op de Duitse gast? Door Yvonne Cornax (Marketing Drenthe)