Nu in totaal 90 kilometer route zwerfvuilvrij

Op 31 oktober 2017 waren negen organisaties bekend, die zo'n 80 kilometer weg en berm zwerfvuilvrij zouden gaan houden. Inmiddels doen 10 organisaties mee aan de pilot, zij houden allemaal 9 kilometer weg en berm zwerfvuilvrij en daarmee in totaal 90 kilometer! Dinsdag 19 december 2017 tekende de 10e deelnemer het contract: Scouting Dwingeloo. Tijdens het tekenmoment op 31 oktober jl. kon Scouting Vledder niet aanwezig zijn (maar was de groep al wél gestart met zwerfvuil prikken). Ook namens Scouting Vledder is dinsdag 19 december alsnog een handtekening gezet.

Namens het gemeentebestuur heeft wethouder Geertsma de contracten ondertekend.

Ondertekening van het contract voor de pilot Schoon belonen door scoutinggroepen

Op de foto: Scouting Dwingeloo en Scouting Vledder doen ook officieel mee aan de pilot 'Schoon belonen'.

Wat houdt de zwerfvuilpilot ook alweer in?

In het pilotproject ‘Schoon belonen’ daagt gemeente Westerveld maatschappelijke organisaties uit, een aantal kilometers openbare weg zwerfvuilvrij te houden en daarmee ‘de clubkas te spekken’. In juni 2017 werden maatschappelijke organisaties opgeroepen deel te nemen aan de pilot en deze oproep leverde uiteindelijk 10 enthousiaste groepen op.

Beloning

Een jaar lang, de afgesproken route zwerfvuilvrij houden van:

• 3 kilometer levert € 500,- op in deze pilot
  • 6 kilometer levert € 1000,- op
  • 9 kilometer levert € 1500,- op.

Alle deelnemende organisaties houden een route van 9 kilometer zwerfvuilvrij.

Deelnemers

De 10 organisaties die een jaar lang aan de pilot meedoen zijn:

• Dorpsgemeenschap Darp-Havelterberg-Busselte
  • Dorpsvereniging Wittelte
  • Stichting buurthuis Geeuwenbrug
  • Verenigingsbestuur Plaatselijk Belang Vledderveen
  • Mountainbikevereniging Havelte e.o.
  • Klootschietvereniging Nei Drenthe Vledder
  • Voetbalvereniging Blauw en Wit Vledder