Sportief van start in 2018!

Op dinsdag 16 januari gaan de avondtrainingen van sportief wandelen van start. Deze vinden wisselend plaats in verschillende kernen binnen de gemeente Westerveld. Voor iedereen die aan fitheid wil werken is sportief wandelen de ideale activiteit. Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo van 5 tot 7 kilometer per uur.

Gemiddeld zitten er 10 tot 16 personen in een groep. Het trainen met elkaar is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie.

De trainingen

De trainingen duren ongeveer een uur. De trainingen bevatten een warming-up, een stuk stevig doorwandelen, balansoefeningen en tempowisselingen, een stuk uitlopen en een cooling down met rekoefeningen. Tijdens de training geeft de trainer technische aanwijzingen over de looptechniek en lichaamshouding. Door een verantwoorde opbouw is de kans op blessures klein.

Waar en wanneer

De Trainingen starten op dinsdag 16 januari om 19.30 uur bij de Veldkei, Veldkamp 77, 7971 BX Havelte. Andere kernen waar wordt gelopen zijn Diever, Vledder en Frederiksoord en Wapse en Wapserveen.

Kosten

De clinic bestaat uit tien trainingen. De eerste twee trainingen zijn gratis. Daarna betaalt u voor deze clinic €30,-. De prijs is laag door een stimuleringssubsidie van de gemeente Westerveld. Wanneer u na de clinic besluit om door te lopen bedragen de kosten €20,- per maand. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportbegeleider Norbert Baas via: 06 5114 2847/ www.norbertbaas-sportbegeleiding.com.

Westerveld in Actie!

Sportief wandelen wordt georganiseerd in samenwerking en met ondersteuning van het project Westerveld in actie! Het doel van Westerveld in actie is het stimuleren van een gezonde leefstijl onder alle inwoners van de gemeente. Het project wordt uitgevoerd door de beweegcoaches van de gemeente Westerveld.