Startsein aanpak vitale vakantieparken

Donderdag 7 december 2017 hebben bestuurders van alle Drentse gemeenten, provincie en RECRON tijdens het Recreatiecongres het startsein gegeven voor de ‘Aanpak Vitale vakantieparken 2018-2024’. Gemeente Westerveld was vertegenwoordigd door wethouder Smidt.

De aanpak is vastgelegd in een convenant met gezamenlijke afspraken over een kwaliteitsverbetering van de Drentse vakantieparken. Gemeenten, provincie en RECRON gaan in samenwerking met ondernemers en eigenaren van vakantiewoningen aan de slag om vakantieparken, waar nodig, weer eigentijds en recreatief en economisch gezond te maken.

De opgave waar alle partijen voor aan de lat staan wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Provincie en gemeenten willen vitale parken en parken die de potentie hebben om weer vitaal te worden faciliteren en stimuleren. Daarnaast worden parkeigenaren en Verenigingen van Eigenaren van vakantiewoningen, zonder recreatieve kwaliteit en perspectief, uitgedaagd om met een ontwikkelplan voor hun park te komen.

Startsein voor het Plan van aanpak Vitale vakantieparken
Startmoment tijdens het 33e Recreatiecongres