December 2020

• Decembertoespraak

Burgemeester Jager heeft voor het eerst een decembertoespraak gehouden: het is een week voor Kerstmis 2020 en vandaag begint de kerstvakantie, maar alles gaat en voelt anders dit jaar ten opzichte van voorgaande jaren.

• Voormalige locatie Dingspilhuus wordt ’t Olde Schoelplein

Er ligt een voorlopig ontwerp klaar voor de voormalige locatie van het Dingspilhuus in Diever. Gemeente Westerveld wil dit ontwerp graag delen met inwoners van Diever en andere belangstellenden.

• Wethouder Smidt en Arjen Vos ondertekenen plan voor nieuwbouw in Dwingeloo

Er zijn vergevorderde plannen om aan de Poolweg 1 in Dwingeloo de manege en paardenstallen te slopen en de vrijgekomen grond te gebruiken voor woningbouw. Om dit mogelijk te maken ondertekenden Wethouder Smidt van de gemeente Westerveld en Arjen Vos op 15 december 2020 een overeenkomst.

• Politieke avond Westerveld 22 december 2020

De raad vergadert op dinsdag 22 december om 20.00 uur in de raadzaal.

• Van repair café tot mindfull bootcamp: vernieuwende initiatieven en evenementen zijn van harte welkom!

In 2020 zijn er mooie, vernieuwende ideeën ingediend op het gebied van initiatieven en evenementen. Het college heeft onder andere de volgende subsidies voor initiatieven toegekend: het opzetten van een repair café in Havelte, de Naobuurtbus in Vledder, de aanschaf van hanging baskets in Uffelte, de aanleg van een voedseltuin en Makker van een Akker in de omgeving van Frederiksoord. Daarnaast heeft het college aan onder andere de volgende evenementen subsidie toegekend: Sportgala Drenthe (9 maart 2020), De Sprookjestuinen van Drenthe (die digitaal plaatsvonden) en de workshop Mindful bootcamp in de buitenlucht. Ook in 2021 kunt u weer uw vernieuwende initiatieven en evenementen indienen.

• Westerveld maakt meerjarige prestatieafspraken met woningcorporatie Actium en huurdersplatform MEVM

Op dinsdag 8 december 2020 ondertekenden wethouders Smidt en De Haas van de gemeente Westerveld, samen met Monique Boeijen, directeur bestuurder van Actium en Henk Oostland voorzitter van huurdersplatform MEVM meerjarige prestatieafspraken. De afspraken gaan onder andere over de duurzaamheid, beschikbaarheid, betaalbaarheid én leefbaarheid van sociale huurwoningen in Westerveld.

• Meerdere initiatiefnemers aanleg glasvezel in kernen Westerveld

Momenteel lopen er twee initiatieven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Delta Rijssen Glasvezel Investeringen en Rendo buitenaf glasvezel.

• Politieke avond dinsdag 8 december

Op dinsdag 8 december 2020 vanaf 20.00 uur is er weer een Politieke avond Westerveld.