Van repair café tot mindfull bootcamp: vernieuwende initiatieven en evenementen zijn van harte welkom!

In 2020 zijn er mooie, vernieuwende ideeën ingediend op het gebied van initiatieven en evenementen. Het college heeft onder andere de volgende subsidies voor initiatieven toegekend: het opzetten van een repair café in Havelte, de Naobuurtbus in Vledder, de aanschaf van hanging baskets in Uffelte, de aanleg van een voedseltuin en Makker van een Akker in de omgeving van Frederiksoord. Daarnaast heeft het college aan onder andere de volgende evenementen subsidie toegekend: Sportgala Drenthe (9 maart 2020), De Sprookjestuinen van Drenthe (die digitaal plaatsvonden) en de workshop Mindful bootcamp in de buitenlucht. Ook in 2021 kunt u weer uw vernieuwende initiatieven en evenementen indienen.

Initiatieven en evenementen, ook in tijden van corona

Ontwikkelt u juist in deze periode, uiteraard rekening houdend met de geldende maatregelen, een vernieuwend initiatief of evenement?  Dan kunt u subsidie aanvragen bij de gemeente. Om ervoor te zorgen dat u snel aan de slag kan met uw initiatief of evenement, wil de gemeente een handje helpen met (financiële) middelen en/of meedenken met uw plan.

Subsidie aanvragen

Heeft u ook een spannend, leuk, mooi, vernieuwend of zorgzaam initiatief of evenement en wilt u subsidie aanvragen? Houd er rekening mee dat het gedragen wordt door en een meerwaarde heeft voor de inwoners van Westerveld. Daarnaast wordt er gekeken naar relevantie, innovatie en het maatschappelijk effect. Verder gaat het om een eenmalige subsidie en is medefinanciering nodig om het (lange termijn) resultaat te kunnen bereiken.

Nieuwe aanvragen kunnen in 2021 ingediend worden vóór 1 januari, 1 april en 1 september. Het college van burgemeester en wethouders toetst vervolgens de aanvraag. U kunt uw aanvraag indienen door te e-mailen naar info@gemeentewesterveld.nl. Uw aanvraag dient in ieder geval de contactgegevens, een plan van aanpak, een tijdsplan en een begroting te bevatten.