December 2021

• Wethouder Doeven feliciteert Bloemencorso Frederiksoord met bijschrijving UNESCO-lijst

Donderdag 23 december 2021 feliciteerde wethouder Doeven Joost Ottink en Hermien Nijmeijer met het bijschrijven van Bloemencorso Frederiksoord op de immateriële erfgoedlijst van UNESCO.

• Loting kavels Vledderveen afgerond

Op 22 december 2021 heeft de loting plaatsgevonden voor de kavels in de eerste fase op het woningbouwplan in Vledderveen.

• Gemeenteraad voor herbenoeming burgemeester Rikus Jager

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 21 december 2021 besloot de gemeenteraad van Westerveld om burgemeester Rikus Jager aan te bevelen voor herbenoeming. De tweede termijn van burgemeester Jager eindigt op 1 december 2022. De nieuwe termijn loopt tot uiterlijk 1 mei 2024, omdat burgemeester Jager dan 70 jaar is.

• Decembertoespraak burgemeester Jager 2021

Bekijk hier de decembertoespraak van burgemeester Rikus Jager.

• Gemeente Westerveld feliciteert Corso Frederiksoord

Gemeente Westerveld is zeer verheugd dat Corso Frederiksoord nu op de immateriële erfgoedlijst van UNESCO staat. Van harte gefeliciteerd.

• Drentse burgemeesters staan carbid schieten onder voorwaarden toe

Net als vorig jaar is het mogelijk om op oudjaarsdag carbid te schieten in Drenthe. De 12 burgemeesters hebben dit woensdag 15 december besloten. Vanwege de coronamaatregelen zijn er opnieuw voorwaarden aan verbonden, zoals geen publiek, schieten met maximaal 4 personen en een eindtijd van 17.00 uur. Op deze manier willen de burgemeesters recht doen aan de mooie traditie en tegelijk ook voorkomen dat groepen mensen bij elkaar komen en het aantal besmettingen weer toe gaat nemen na oud en nieuw.

• Beweegprogramma ‘In Balans’ weer een succes!

In Havelte en Vledder zijn 25 enthousiaste deelnemers in oktober gestart met de cursus ‘In Balans’. Het beweegprogramma heeft bijgedragen aan het verbeteren van de fitheid en balans van de deelnemers. Met als resultaat: zeker op de been en minder kans tot vallen!

• Kerstboom schittert voor gemeentehuis

De buitendienst van de gemeente Westerveld heeft een mooie kerstboom voor het gemeentehuis geplaatst. Fijne feestdagen!

• Regionale Adaptatie Strategie moet helpen klimaatverandering het hoofd te bieden

Op 7 december hebben de colleges van de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Steenwijkerland en Westerveld, de provincies Drenthe en Overijssel en het dagelijks bestuur van waterschap Drents Overijsselse Delta de Regionale Adaptatie Strategie (RAS) en Uitvoeringsagenda 2022-2027 (RUA) vastgesteld.