Beweegprogramma ‘In Balans’ weer een succes!

In Havelte en Vledder zijn 25 enthousiaste deelnemers in oktober gestart met de cursus ‘In Balans’. Het beweegprogramma heeft bijgedragen aan het verbeteren van de fitheid en balans van de deelnemers. Met als resultaat: zeker op de been en minder kans tot vallen!

Tijdens deze coronaperiode is het voor veel deelnemers een extra uitdaging om in beweging te blijven. Ze waren blij dat ondanks de coronamaatregelen de cursus toch kon doorgaan. Nu tien weken later heeft iedereen zijn certificaat behaald en is de kans op een val een stuk kleiner gemaakt! De deelnemers deden mee om verschillende redenen. De één heeft angst om te vallen, de ander wil zich zeker op de been voelen en nog een ander wil de kans op een val verkleinen. Zo vertelt een mevrouw uit Havelte dat haar evenwicht is verbeterd en ze met veel meer zelfvertrouwen de deur uitgaat. “Het opnieuw vertrouwen krijgen in je eigen lichaam en daardoor weer meer durven is één van de meest krachtige resultaten van deze cursus” vertelt beweegcoach Ellis Manenschijn.

Nieuwe cursussen in 2022

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met het beweegprogramma van de cursus ‘In Balans’ verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De cursus wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door de Beweegcoaches van gemeente Westerveld in samenwerking met fysiotherapeuten uit Westerveld. In het voorjaar van 2022 starten er weer nieuwe lessen.

Heeft u vragen? Neem contact op met de beweegcoaches door te mailen naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of te bellen met 14 0521.