Februari 2017

• Mogelijkheden versterking verblijfsrecreatie in kaart

Westerveld doet mee aan het project Vitaliteitsscan Drenthe.

• Leden adviesraad Sociaal Domein gezocht

Gemeente Westerveld is op zoek naar leden voor een nieuwe adviesraad Sociaal Domein. Bent u inwoner van de gemeente Westerveld, heeft u interesse in zorg en ondersteuning en bent u betrokken bij Westerveld? Dan zoeken wij u!

• Gemeente schrijft prijsvraag uit

Gemeente Westerveld daagt leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs in de gemeente uit, om met een idee te komen voor de prijsvraag ‘Voor een kleine prijs op schoolreis’.

• Commissievergadering

De raadscommissie Fysiek Domein & Middelen vergadert op dinsdag 7 maart 2017, om 20.00 uur in de raadzaal.

• Aanslagen gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking

Eind februari verstuurt de gemeente de aanslagen gemeentelijke belastingen 2017.

• Leerlingen bezoeken het afvalbrengstation

Vrijdag 17 februari 2017 heeft een groep leerlingen van basisschool De Singelier uit Diever en de Ten Darperschoele uit Wapse, een bezoek gebracht aan het afvalbrengstation in Havelte.

• Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op dinsdag 28 februari 2017 om 20.00 uur in de raadzaal.

• Uitdunning bos Vledderlanden in Vledder

Eind februari, begin maart start Bosgroep Noord-Oost Nederland in opdracht van de gemeente Westerveld met het uitdunnen van het bos aan de Vledderlanden. In het gehele bos, in de volksmond ook wel ‘het Kokse bos’ genoemd, worden bomen gekapt om andere exemplaren meer ruimte te geven en ontwikkeling van een gevarieerde struiklaag te stimuleren. Deze struiklaag biedt onder andere voedselmogelijkheden en beschutting voor diverse diersoorten. Verder worden rondom de poel aan het Vledderlandenpad alle essen gekapt. Deze essen zijn aangetast door de zogeheten essentaksterfte. De uitdunningswerkzaamheden worden voor 15 maart 2017 uitgevoerd en afgerond.

• Project wandelen met militairen in Havelte

De beweegcoaches van de gemeente Westerveld starten in het kader van Westerveld in actie! samen met militairen van de Johannes Postkazerne in Havelte het project ‘Wandelen met militairen’. Vijfenvijftigplussers uit de dorpen Havelte, Uffelte, Wapserveen, Darp en Havelterberg kunnen zich opgeven om samen met militairen te gaan wandelen. Deelnemers kunnen ieder op hun eigen niveau een eigen afstand wandelen met één of meerdere militairen.

• Werk aan de weg in februari

Eind februari 2017 starten werkzaamheden aan de Veendijk in Havelte en de Poolweg in Dwingeloo.

• Verenigingsondersteuning voor sport-, cultuur en vrijwilligersorganisaties Westerveld

Sport-, cultuur- en vrijwilligersorganisaties in Westerveld hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan twee cursussen in het kader van verenigingsondersteuning. Het gaat om de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ van SportDrenthe, waarin verenigingen gecoacht worden in het vinden en behouden van nieuwe vrijwilligers en de cursus Positief Opvoeden Drenthe (POD). De cursus POD organiseert SportDrenthe in samenwerking met Welzijn MensenWerk en is gericht op de aanpak om positief gedrag bij kinderen te stimuleren en een positief klimaat binnen verenigingen te realiseren.

• Commissievergadering

De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 14 februari 2017 om 20.00 uur in de raadzaal.