Februari 2018

• Wegwerkzaamheden De Mussels/De Vennen

Vanaf maandag 26 februari tot en met 25 mei is de weg De Mussels en De Vennen deels afgesloten.

• De toekomstbestendigheid van uw bedrijf

Als ondernemer krijgt u vroeg of laat te maken met (interne) bedrijfsopvolging, of u nu actief bent in de vrijetijds-, agrarische-, retail- of bouwsector. Het is verstandig hier op tijd over na te denken, zodat uw bedrijf toekomstbestendig is.

• Raadsvergadering 6 maart 2018

• Westerveld steunt glasvezelinitiatieven

In de gemeente Westerveld zijn meerdere partijen actief met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Om de partijen te steunen met het aanleggen van glasvezel stelt het college aan de raad voor de legesverordening te wijzigen.

• Opening van het ‘Vangnet voor Havelte’

Woensdagmiddag 14 februari 2018 heeft wethouder Van Schelven de officiële opening van het ‘Vangnet voor Havelte’ verricht.

• Bomen kappen Piet Soerplein

In februari 2018 start de gemeente met de eerste werkzaamheden rondom het Piet Soerplein. Daar wordt een groot deel van de bomen gekapt.

• Project ‘militaire wandelingen’ gaat weer van start

Op donderdag 8 maart om 14.00 uur starten de ‘militaire wandelingen’ weer. Onder begeleiding van een militair van de Johannes Postkazerne in Havelte kunnen alle 55+’ers uit de gemeente Westerveld weer wandelen. Er zijn drie groepen waardoor iedereen op eigen niveau een afstand kan wandelen. De afstanden zijn minder dan 3 kilometer, 4 á 5 kilometer en 6 á 7 kilometer.

• Aanslagen gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking

Eind februari 2018 verstuurt de gemeente de aanslagen gemeentelijke belastingen 2018. Op het aanslagbiljet staat ook de vastgestelde WOZ-waarde van uw onroerende zaak. Bij het aanslagbiljet ontvangt u een toelichting op de verschillende gemeentelijke belastingen en informatie over de vaststelling van de WOZ-waarde.

• Ontmoeting met het thema ‘Westerveld inclusief’

Heeft u zich weleens afgevraagd hoe iemand met een beperking boodschappen doet? Vraagt u zich weleens af hoe u mensen met een beperking in de maatschappij kan ondersteunen?

• Westerveld sluit zich aan bij Businessclub Drents Museum

Vrijdag 2 februari ondertekende Burgemeester Jager het lidmaatschap van de gemeente Westerveld bij de Businessclub Drents Museum.

• Extra subsidiebijdrage voor de Ronde van Drenthe

De Ronde van Drenthe wordt dit jaar gereden in het weekend van 9 tot en met 11 maart 2018. De mannenkoers van de Ronde van Drenthe krijgt de status van Hors Categorie. Dat betekent dat de wedstrijd, na de Amstel Gold Race, de grootste koers van Nederland wordt.

• Bespaarmarkt in het gemeentehuis

Op donderdagavond 22 februari 2018 zijn de deuren van het gemeentehuis in Diever geopend voor de Bespaarmarkt. Deze markt wordt georganiseerd door de gemeente Westerveld en het Drents Energieloket. De Bespaarmarkt is vanaf 19.30 uur.

• Advertentieverkoop namens gemeente Westerveld

Gemeente Westerveld wordt regelmatig gebeld door ondernemers die benaderd zijn door advertentieverkopers.

• Wijzer met je geld in Westerveld

In de week van 12 tot en met 16 maart is de Week van het geld. Het thema van deze week is: Wanneer ben je rijk?

• Commissievergadering 13 februari 2017

De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 13 februari 2018, om 20.00 uur in de raadzaal. Bij agendapunt 10 over cultuur in Westerveld kunt u uw ideeën over de toekomst van cultuur in Westerveld meegeven aan de commissieleden.