Extra subsidiebijdrage voor de Ronde van Drenthe

De Ronde van Drenthe wordt dit jaar gereden in het weekend van 9 tot en met 11 maart 2018. De mannenkoers van de Ronde van Drenthe krijgt de status van Hors Categorie. Dat betekent dat de wedstrijd, na de Amstel Gold Race, de grootste koers van Nederland wordt.

Zowel de wedstrijd van de mannen als de wereldbekerwedstrijd voor vrouwen verhuist van de zaterdag naar de zondag. Het betekent dat bij de Profronde van Drenthe voor mannen hoger geklasseerde ploegen met betere renners aan de start zullen staan. Ook zal het totale budget van de koers hierdoor omhoog gaan.

Extra bijdrage

De deelnemende wielerploegen verblijven dit jaar in diverse hotels en vakantieparken in de gemeente Westerveld. Hierdoor levert het evenement een belangrijke economische meerwaarde op voor de gemeente. Er is een goede samenwerking met de bedrijven. Dit is voor de gemeente Westerveld aanleiding om dit jaar, naast de structurele bijdrage voor de Ronde van Drenthe van € 5.000 een extra stimuleringsbijdrage van € 5.000 te verlenen.

De gemeente Westerveld nodigt onder andere vrijwilligers uit die actief zijn in de gemeente om mee te gaan met een VIP bus.

De dameskoers beter bekend als de ‘Drentse 8 van Westerveld’ start dit jaar op vrijdag 9 maart 2018 vanuit Dwingeloo. De dames fietsen een route van ca. 140 km. door de hele gemeente. De Ronde van Drenthe is een belangrijke internationale wedstrijd en past goed in de provinciale campagne om het ‘Fietsen in Drenthe’ te promoten.