Subsidies voor meerdaagse evenementen in Westerveld

De gemeente Westerveld heeft een subsidieregeling ‘stimulering meerdaagse toeristische evenementen’ die als doel heeft om het aantal overnachtingen en de bestedingen in de gemeente Westerveld te verhogen. Het College heeft besloten om voor een drietal evenementen een subsidiebijdrage te verlenen, namelijk voor de jubileumeditie van de 25e Drents Friese Wold Wandelvierdaagse in Diever. Dit evenement vindt dit jaar voor de 25e keer plaats in Diever.

Er komen wandelaars uit heel Nederland, Belgïe en Duitsland om hier vier dagen te genieten van de prachtige natuur. De Stichting Sport Promotie Diever zet zich al jaren in om diverse wandel- en sportevenementen in de gemeente te organiseren. Voorgaande editie mochten ze bijna 1.900 wandelaars verwelkomen in Diever.
 De Sluisdagen in Dieverbrug worden tijdens het Pinksterweekend van 8 t/m 10 juni gehouden. De Sluisdagen zijn vorig jaar voor het eerste georganiseerd en het was mede door het prachtige weer een groot succes! Het is een gevarieerd programma, waarin de historie van de Drentse Hoofdvaart is te zien in de schotbalkenloods. De bedrijven langs de recreatieboulevard,  presenteren zich aan het publiek. Naast muziek en theater zijn er oude ambachten, kinderspelen en historische boten te bezichtigen.  De Stichting Bourgondisch Westerveld ontvangt een subsidiebijdrage voor een driedaags culinair evenement dat in van 27 t/m 29 september wordt gehouden in Uffelte. Alle organisaties kunnen een bijdrage van € 3.500 tegemoet zien.

Sluisdagen 2018