Uitgifte gratis mondkapjes en zelftesten voor minima

Gemeente Westerveld stelt vanaf maandag 21 februari gratis mondkapjes en zelftesten beschikbaar om uit te delen aan inwoners met een laag, of geen, inkomen.

Ondanks de versoepelingen van de maatregelen is corona niet weg. In de strijd tegen corona blijft  het advies om bij klachten altijd een zelftest te doen, ook als u gevaccineerd bent of eerder corona heeft gehad. Ook het dragen van mondkapjes blijft op sommige  plekken (zoals in het openbaar vervoer) verplicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De kosten van zelftesten en mondkapjes kunnen aardig oplopen. Daarom stelt de gemeente deze gratis beschikbaar voor mensen met een laag, of geen, inkomen. Per huishouden kan een pakketje met mondkapjes en zelftesten uitgegeven worden. Bij het afhalen hoeven geen inkomensgegevens of legitimatiebewijs getoond te worden.

Afhaalpunten

Er zijn verschillende afhaalpunten voor deze gratis mondneuskapjes en zelftesten:

• Informatiebalie gemeentehuis Diever;
  • Voedselbank in Havelte;
  • Kledingbank in Dwingeloo;
  • Welzijn MensenWerk locaties;
  • Bibliotheken Diever, Havelte en Vledder.