Februari 2023

 • Eerste tractor op waterstof in Westerveld

  Vandaag werd hij gelanceerd in Wapse, de eerste tractor op waterstof in de gemeente Westerveld.
  De trotse nieuwe eigenaar is Otten Infra BV uit Wapse, gespecialiseerd in o.a. grond en bestratingswerk, waarbij gebruik wordt gemaakt van groot materieel. Mede-eigenaar Renate Otten: “Wij zien dat elektrische ontwikkelingen nog niet zover zijn dat machines 8 uur per dag achter elkaar full power kunnen meedraaien. De tractor op waterstof kan dat wel. Deze ontwikkeling zien wij helemaal zitten en daarom hebben we gekozen voor een waterstoftractor. We zijn er super trots op.” De tractor, genaamd de New Holland, werd feestelijk onthuld in het bijzijn van medewerkers en genodigden.

 • Bekijk webinar over aardgasvrij wonen terug

  Op 20 december organiseerde het Drents energieloket een webinar over het aardgasvrij verwarmen van uw woning.

 • Aftrap Expeditie Circulair Westerveld 2023

  In de Week van de Circulaire Economie kwamen ondernemers, inwoners en ambtenaren bijeen om circulair produceren en consumeren in Westerveld flink te stimuleren.

 • Warme truiendag 10 februari: samen in actie voor het klimaat!

  De toekomstige energievoorziening is een grote uitdaging voor ons allemaal. Daarom is het belangrijk dat kinderen hierbij betrokken worden. Afgelopen vrijdag 10 februari, nationale Warme Truiendag, leerden groep 4 t/m 6 van scholen uit de gemeenten Westerveld, Assen, Emmen en Tynaarlo van alles over energie.

 • Nieuwe toekomst voor kazernes Assen en Havelte

  Vandaag is er een gezamenlijk bestuurlijk voornemen ondertekend over de toekomst van de Johan Willem Frisokazerne in Assen en de Johannes Postkazerne in Havelte. Uitgangspunt is de modernisering van de Krijgsmacht en meer specifiek van de Landmacht. Het akkoord is na maanden van constructief overleg gesloten door de ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, de provincies Drenthe en Overijssel en de gemeenten Assen, Westerveld en Steenwijkerland. Voorafgaand aan de ondertekening sprak staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat persoonlijk met de defensiemedewerkers op de kazerne in Assen en in Havelte over het voornemen.

 • Week van de Circulaire Economie maandag 6 t/m zaterdag 11 februari 2023

  In de Week van de circulaire economie vinden er bij hubs door het hele land inspirerende sessies plaats. Het doel? Bezoekers laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. NICE is als partner van Collectief Circulair Westerveld, waar ook de gemeente Westerveld bij aangesloten is, een van de landelijke hubs die evenementen binnen de regio organiseert of faciliteert.

 • Politieke avond Westerveld 14 februari 2023

  Op dinsdag 14 februari 2023 om 20:00 uur vindt er een voorbereidende Politieke avond Westerveld plaats.

 • Vaststelling aanvulling uitvoeringsprogramma Woonvisie

  In oktober 2022 stelde de gemeenteraad het Addendum op de Woonvisie vast. De ambities uit dit Addendum – met name de bouw van 1.000 woningen – hebben gevolgen voor het bestaande uitvoeringsprogramma dat in de Woonvisie 2019-2025 is opgenomen. Daarom heeft het college een aanvulling van het bestaande uitvoeringsprogramma van de Woonvisie vastgesteld.