Vernieuwende initiatieven en evenementen zijn van harte welkom

De afgelopen maanden zijn weer mooie en vernieuwende ideeën ingediend op het gebied van initiatieven en evenementen. Het college heeft onder andere subsidie toegekend aan Baby&Ik in Dwingeloo, activiteiten rondom 140 jaar Van Gogh in Drenthe in de dorpshuizen en het Shakefestival in Diever. Heeft u ook een vernieuwend idee? Dan kunt u tot 1 april 2023 een subsidieaanvraag indienen.

Subsidie aanvragen

Heeft u ook een spannend, leuk, mooi, toegankelijk, vernieuwend of zorgzaam initiatief of evenement en wilt u hiervoor subsidie aanvragen? Houd er rekening mee dat het plan gedragen wordt door inwoners van Westerveld en dat het voor hen ook een meerwaarde heeft. Bij de beoordeling van uw aanvraag wordt er gekeken naar relevantie, innovatie en het maatschappelijk effect. Verder gaat het om een éénmalige subsidie en is medefinanciering nodig om het (lange termijn) resultaat te kunnen bereiken. 

Informatie en voorwaarden 

Nieuwe aanvragen kunnen ingediend worden vóór 1 april en 1 september 2023. Het college van burgemeester en wethouders toetst vervolgens de aanvraag. U kunt uw aanvraag indienen door te mailen naar info@gemeentewesterveld.nl. Uw aanvraag dient in ieder geval de contactgegevens, een plan van aanpak, een tijdsplan en een begroting te bevatten. Meer over de uitvoeringsregels voor initiatieven en evenementen leest u op de pagina Initiatieven.