Warme truiendag 10 februari: samen in actie voor het klimaat!

De toekomstige energievoorziening is een grote uitdaging voor ons allemaal. Daarom is het belangrijk dat kinderen hierbij betrokken worden. Afgelopen vrijdag 10 februari, nationale Warme Truiendag, leerden groep 4 t/m 6 van scholen uit de gemeenten Westerveld, Assen, Emmen en Tynaarlo van alles over energie.

Vanuit de studio gaf IVN Natuureducatie een interactieve, digitale gastles en gedeputeerde Tjisse Stelpstra hielp een handje mee in het kader van de campagne ‘Gewoon zo! Drenthe’.Deze campagne stimuleert Drenten om energiebesparende maatregelen te nemen. Scholen die ook aan de slag willen met dit thema kunnen een gratis lespakket downloaden op www.gewoonzodrenthe.nl.

Warme truiendag
Foto: een screenshot van de digitale gastles met gedeputeerde Tjisse Stelpstra

Warme truiendag

Warmetruiendag is de vrolijkste én grootste klimaatactie van Nederland. Samen hebben we een enorm energiebesparingspotentieel. Als heel Nederland op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Een heel stookseizoen een graad lager stoken, komt neer op een besparing van 1 megaton CO₂. Dat is bijna 30 procent van de CO₂-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren. Door deel te nemen aan warme truiendag maken we samen nog meer mensen enthousiast om energie te besparen!