Inzameling grof tuinafval op afroep

In onze gemeente wordt één keer in het voorjaar en één keer in het najaar grof tuinafval op afroep ingezameld. De eerstvolgende mogelijkheid hiervoor is op donderdag 7 maart 2024.

Maak snel een afspraak!

ROVA haalt het grof tuinafval bij u aan huis op. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is een afspraak maken via het ROVA-Klantcontactcentrum, telefoonnummer (038) 427 37 77. Aanmelden kan tot en met vrijdag
1 maart 17.00 uur. Vergeet niet om een afspraak te maken, want zonder afspraak nemen ze het grof tuinafval niet mee. Direct aanmelden? Ga naar

Contactformulier ROVA

Hoe bied ik het grof tuinafval aan?

Op de ophaaldag kunt u het grof tuinafval op de afgesproken plek bij u in de straat aanbieden volgens onderstaande regels.

• Bied uw grof tuinafval hanteerbaar en gebundeld aan.
  • Bied maximaal 2 m3 grof tuinafval aan.

Wat kost het?

De kosten voor het ophalen van grof tuinafval bedragen €10,- per aanmelding. U krijgt hiervoor achteraf een nota thuisgestuurd. De inzameling van grof tuinafval begint om 7.00 uur. Zorg dat u grof tuinafval voor die tijd aan de straat staat. Heeft u zich aangemeld, maar staat uw grof tuinafval niet op tijd aan de straat, dan brengt ROVA alsnog € 10,- in rekening.

Recyclebaar materiaal uit het restafval

De gemeente en ROVA vinden het belangrijk om grof tuinafval te scheiden en willen voorkomen dat het bij het restafval belandt. Gescheiden tuinafval kunnen we namelijk deels composteren en deels inzetten voor de opwekking van duurzame energie.

Wat is grof tuinafval?

Grof tuinafval is al het plantaardige en organische materiaal dat te groot is voor de gft-container. Dit is afval dat ontstaat bij het aanleggen, het onderhouden of verwijderen van onderdelen van de tuin. Bielzen, hekken en schuttingen horen niet bij het grof tuinafval.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met het ROVA-Klantcontactcentrum via telefoon (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact. Kijk voor meer informatie over afval op www.rova.nl/inzamelkalender of download de ROVA-app.