Westerveldse Jacco Middelveldt genomineerd voor parasporter van het jaar

Afgelopen week verraste wethouder Henk Doeven parasporter Jacco Middelveldt met de officiële nominatie voor parasporter van het jaar. Jacco heeft al vele sportieve prestaties neergezet en is ook in 2023 weer vele sportieve uitdagingen aangegaan. Zo kwam hij in september als eerste over de finish bij de Obstacle run in Genk (België) en werd daarmee wereldkampioen in zijn categorie. In november reisde hij af naar Sparta (Griekenland) waar hij meedeed aan een zogeheten trifecta. Een trifecta bestaat uit drie obstacle runs van resp. 7, 14 en 27 km, verdeeld over drie dagen.

Op feestelijke wijze werd in de kantine van werkgever installatiebedrijf Klok aandacht besteed aan de sportieve prestaties van Jacco. Wethouder Henk Doeven: “Jacco heeft al een flinke staat van dienst als sporter. Zijn doorzettingsvermogen en positieve mentaliteit bracht hem ook in 2023 weer tot grote hoogte. Een voorbeeld voor velen en daarmee met recht genomineerd voor parasporter van het jaar! Ik nodig dan ook iedereen uit te stemmen op ‘onze’ Westerveldse Jacco voor parasporter van het jaar!” 

Jacco brak in 1993 zijn scheenbeen tijdens een voetbalwedstrijd. Na 16 operaties en vele complicaties, werd zijn onderbeen uiteindelijk geamputeerd en heeft Jacco een prothese. Maar dit hield hem niet tegen in zijn sportieve prestaties. Zo was Jacco de eerste Nederlander die met een beenprothese een marathon uitliep. 

Stemmen 

Op maandag 4 maart 2024 vindt het Sportgala Drenthe plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Voor de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en parasporter zijn vanuit de twaalf Drentse gemeenten sporters aangedragen. De jury, bestaande uit topsporters- en sportjournalisten, kiezen samen met de Drentse bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari. Inwoners kunnen stemmen via www.sportgaladrenthe.nl

Het Sportgala Drenthe wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, De Nieuwe Kolk, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Meppel, Coevorden en Tynaarlo.


foto uitreiking nominatie Henk Doeven_Jacco Middelveldt

Foto: Wethouder Henk Doeven reikt nominatie uit aan parasporter Jacco Middelveldt