Januari 2017

• Commissievergadering

De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op dinsdag 7 februari 2017, om 20.00 uur in de raadzaal.

• Delegatie naar Parijs

Een Vlaams-Nederlands gezelschap heeft vrijdag 20 januari 2017 in Parijs het nominatiedossier voor de Koloniën van Weldadigheid overhandigd aan Mechtild Rössler, directeur van het Werelderfgoedcentrum van UNESCO. Door dit hoogstpersoonlijk te doen, willen de initiatiefnemers aantonen dat ze 200 % voor hun dossier willen gaan. Het volgende anderhalf jaar zal UNESCO onderzoeken of de Koloniën effectief Werelderfgoed kunnen worden.

• Raadsvergadering 31 januari 2017

De gemeenteraad van Westerveld vergadert op dinsdag 31 januari 2017 in de raadzaal in het gemeentehuis in Diever.

• Werksessie toeristische kansen Drents-Friese Wold

Gemeente Westerveld en Ondernemersvereniging Het Drents-Friese Wold organiseren op maandag 30 januari 2017 de werksessie Een Nieuw Perspectief voor het Drents-Friese Wold’. De bijeenkomst is voor (recreatie)ondernemers en ander belangstellenden. De bijeenkomst is in de Wapser Herberg, Ten Darperweg 104 in Wapse en is van 19.30 tot 21.30 uur.

• Nieuwe tentoonstelling in de hal

Op donderdag 26 januari 2017 opent burgemeester Jager de eerste tentoonstelling van 2017 in de hal van het gemeentehuis. Exposanten zijn Frans van den Brink en Margriet Steenbergen.

• Werkgelegenheid Westerveld in de plus

In de periode van 1 april 2015 tot 1 april 2016 is de werkgelegenheid in de gemeente Westerveld gestegen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het provinciaal werkgelegenheidsonderzoek (het Provinciaal werkgelegenheidsregister Drenthe 2016).

• Waarderingsbijdrage voor opstart ZP Netwerk Westerveld

Het college van B&W van de gemeente Westerveld heeft 17 januari 2017 besloten ZP Netwerk Westerveld i.o. een waarderingsbijdrage te verlenen van € 1.000,-.

• Talent van Westerveld 2016

Stichting Samen op de Duofiets is op woensdag 18 januari 2017, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westerveld, uitgeroepen tot Talent van Westerveld 2016.

• Nieuwjaarstoespraak

Op woensdagavond 18 januari 2017 was de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Westerveld (altijd op de derde woensdag van januari). Namens het gemeentebestuur heeft burgemeester Jager een toespraak gehouden.

• Meerdere inschrijvingen voor voormalige school Eemster

Tot afgelopen vrijdag 13 januari 2017, 12.00 uur konden potentiële kopers van de voormalige school Eemster, een vrijwillig gesloten bod indienen mét een toekomstplan voor het gebouw. Er zijn meerdere inschrijvingen ontvangen.

• Aanbesteding Uitvoeringsregisseurs sociaal team Meppel en Westerveld

Voor het leveren van uitvoeringsregisseurs voor het sociaal team hebben de gemeenten Meppel en Westerveld een inkooptraject opgestart.

• Vrijliggend fietspad langs De Vennen en De Mussels stap dichterbij

De aanleg van een vrijliggend fietspad langs De Vennen en De Mussels, tussen Beilen en Lheebroek is een flinke stap dichterbij. De gemeentes Westerveld en Midden-Drenthe en de provincie hebben hierover afspraken gemaakt. Voor beide gemeentes is er ongeveer drie ton gemoeid met de aanleg van het fietspad. De gemeenteraad van Midden-Drenthe had al eerder geld beschikbaar gesteld. De raad van Westerveld moet dit nog doen.

• Ruim 1000 kerstbomen ingezameld

Op zaterdag 7 januari 2017 zijn 1016 kerstbomen ingezameld tijdens de jaarlijkse kerstboomactie van de gemeente Westerveld.

• Behoeftepeiling bewegen en sport verspreid in Havelte e.o.

Op dinsdag 10 januari 2017 vinden inwoners van Havelte, Darp, Havelterberg, Uffelte, Holtinge, Busselte en Wapserveen bij de Da’s Mooi de behoeftepeiling bewegen en sport in Havelte e.o. van de werkgroep Havelte e.o. in actie!

• Commissievergadering 17 januari

De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 17 januari 2017, om 20.00 uur in de raadzaal.

• Inwonersaantal januari 2017

Het voorlopig inwonersaantal op 1 januari 2017 in Westerveld is: 19.086

• Commissievergadering 10 januari

De raadscommissie Fysiek Domein & Middelen vergadert op dinsdag 10 januari 2017 om 20.00 uur in de raadzaal.

• Nieuwjaarsbijeenkomst 18 januari 2017

Op woensdag 18 januari 2017 houdt gemeente Westerveld haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst mét uitreiking van de prijs: Talent van Westerveld 2016.