Januari 2017

 • Delegatie naar Parijs

  Een Vlaams-Nederlands gezelschap heeft vrijdag 20 januari 2017 in Parijs het nominatiedossier voor de Koloniën van Weldadigheid overhandigd aan Mechtild Rössler, directeur van het Werelderfgoedcentrum van UNESCO. Door dit hoogstpersoonlijk te doen, willen de initiatiefnemers aantonen dat ze 200 % voor hun dossier willen gaan. Het volgende anderhalf jaar zal UNESCO onderzoeken of de Koloniën effectief Werelderfgoed kunnen worden.

 • Werksessie toeristische kansen Drents-Friese Wold

  Gemeente Westerveld en Ondernemersvereniging Het Drents-Friese Wold organiseren op maandag 30 januari 2017 de werksessie Een Nieuw Perspectief voor het Drents-Friese Wold’. De bijeenkomst is voor (recreatie)ondernemers en ander belangstellenden. De bijeenkomst is in de Wapser Herberg, Ten Darperweg 104 in Wapse en is van 19.30 tot 21.30 uur.

 • Waarderingsbijdrage voor opstart ZP Netwerk Westerveld

  Het college van B&W van de gemeente Westerveld heeft 17 januari 2017 besloten ZP Netwerk Westerveld i.o. een waarderingsbijdrage te verlenen van € 1.000,-.

 • Werkgelegenheid Westerveld in de plus

  In de periode van 1 april 2015 tot 1 april 2016 is de werkgelegenheid in de gemeente Westerveld gestegen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het provinciaal werkgelegenheidsonderzoek (het Provinciaal werkgelegenheidsregister Drenthe 2016).

 • Meerdere inschrijvingen voor voormalige school Eemster

  Tot afgelopen vrijdag 13 januari 2017, 12.00 uur konden potentiële kopers van de voormalige school Eemster, een vrijwillig gesloten bod indienen mét een toekomstplan voor het gebouw. Er zijn meerdere inschrijvingen ontvangen.

 • Vrijliggend fietspad langs De Vennen en De Mussels stap dichterbij

  De aanleg van een vrijliggend fietspad langs De Vennen en De Mussels, tussen Beilen en Lheebroek is een flinke stap dichterbij. De gemeentes Westerveld en Midden-Drenthe en de provincie hebben hierover afspraken gemaakt. Voor beide gemeentes is er ongeveer drie ton gemoeid met de aanleg van het fietspad. De gemeenteraad van Midden-Drenthe had al eerder geld beschikbaar gesteld. De raad van Westerveld moet dit nog doen.

 • Aanbesteding Uitvoeringsregisseurs sociaal team Meppel en Westerveld

  Voor het leveren van uitvoeringsregisseurs voor het sociaal team hebben de gemeenten Meppel en Westerveld een inkooptraject opgestart.

 • Ruim 1000 kerstbomen ingezameld

  Op zaterdag 7 januari 2017 zijn 1016 kerstbomen ingezameld tijdens de jaarlijkse kerstboomactie van de gemeente Westerveld.

 • Behoeftepeiling bewegen en sport verspreid in Havelte e.o.

  Op dinsdag 10 januari 2017 vinden inwoners van Havelte, Darp, Havelterberg, Uffelte, Holtinge, Busselte en Wapserveen bij de Da’s Mooi de behoeftepeiling bewegen en sport in Havelte e.o. van de werkgroep Havelte e.o. in actie!

 • Inwonersaantal januari 2017

  Het voorlopig inwonersaantal op 1 januari 2017 in Westerveld is: 19.086