Meerdere inschrijvingen voor voormalige school Eemster

Tot afgelopen vrijdag 13 januari 2017, 12.00 uur konden potentiële kopers van de voormalige school Eemster, een vrijwillig gesloten bod indienen mét een toekomstplan voor het gebouw. Er zijn meerdere inschrijvingen ontvangen.

Hoe verder

De verdere procedure staat beschreven in het ‘Inschrijvingsdocument Herbestemming voormalig schoolgebouw Eemster’:

• de inschrijvingen worden nu beoordeeld aan de hand van de voorwaarden en criteria in het Inschrijvingsdocument
  • maximaal drie inschrijvers worden uitgenodigd, het ingediende plan toe te lichten in een presentatie
  • met de partij die na afloop van deze fase de meeste punten heeft gescoord wordt het verdere (ver)kooptraject bewandeld.

Naar verwachting is eind februari 2017 bekend met wie de (ver)koop gesloten wordt.

Wat vooraf ging

In 2015 is OBS Eemster gefuseerd met OBS Burg. W.A. Storkschool en sindsdien was het gebouw in Eemster niet meer in gebruik als school. In september 2016 is de gemeente Westerveld de procedure gestart voor de verkoop van de school met omliggend terrein. Tot vrijdag 13 januari 2017, 12.00 uur konden potentiële kopers een vrijwillig gesloten bod indienen mét een toekomstplan voor het gebouw. De vanafprijs is € 299.000,- k.k.

De voormalige school is een karakteristiek gebouw op een unieke locatie in het buurtschap Eemster, met vrij uitzicht over het essenlandschap. Het gebouw beschikt onder meer over vier ruime lokalen en meerdere berg- en vergaderruimtes, op een royale  kavel van maar liefst 7.600 m2. De huidige bestemming is ‘maatschappelijk’ en de gemeente en omwonenden zien graag weer een maatschappelijke invulling of een combinatie daarvan op deze plaats. Bij de beoordeling van de ingediende plannen en biedingen gaat het dan ook niet alleen om de hoogte van ieder bod, maar worden juist punten gegeven voor het ontwikkelplan.