Januari 2018

• Wethouder Geertsma opent boomgaard in Havelte

Tijdens de opening sprak hij een groot aantal kinderen (groep 7/8) van OBS de Bosrank en buurtbewoners toe over het belang van fruitbomen, biodiversiteit en fruit.

• Bewegen aan tafel

Op maandag 22 januari hebben 16 activiteitenbegeleiders en vrijwilligers uit alle dorpskernen van Westerveld, deelgenomen aan de cursus ‘Bewegen aan Tafel’. Wethouder Geertsma schoof ook aan en heeft actief deelgenomen.

• Experiment zorg en voorzieningen

In de gemeente Westerveld wordt geëxperimenteerd om zorg en voorzieningen nog eerder aan te bieden en dichter bij de inwoner te brengen. Op donderdag 11 januari 2018 werd er een dynamische bijeenkomst gehouden in het gemeentehuis in Diever. De bedenkers van 24 experimenten, het college en medewerkers van de gemeente hebben met elkaar en met de inhoud van de experimenten kennis gemaakt.

• Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

Op woensdag 17 januari 2018 was de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in de hal van het gemeentehuis.

• Talent van Westerveld 2017

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 17 januari 2018, is het Talent van Westerveld 2017 bekendgemaakt: Kunstwandeling Talentvol Diever.

• Beweegmomentjes: elke maand een andere gratis sport uitoefenen

Vanaf oktober 2017 is er in Dwingeloo gestart met zogenaamde ‘beweegmomentjes’. Dit zijn lessen waarin volwassenen uit Dwingeloo en omstreken kennismaken met verschillende vormen van beweging. De beweegmomentjes worden per thema meerdere keren per maand aangeboden. Elke maand staat er een ander beweegthema centraal. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

• Subsidieregeling voor recreatieondernemers

Recreatieondernemers in de dag- en verblijfsrecreatie in Drenthe kunnen sinds 9 januari 2018 een beroep doen op de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe. Een regeling voor onderscheidende en innovatieve projecten in de vrijetijdssector, om Drenthe - en dus ook Westerveld - nog aantrekkelijker te maken voor toeristen en dagjesmensen.

• Drie genomineerden Talent van Westerveld 2017

Het college van burgemeester en wethouders heeft drie initiatieven genomineerd voor de titel ‘Talent van Westerveld 2017’. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, op woensdagavond 17 januari 2018, wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

• Naobuur Vledder aangemeld voor de Meer dan handen vrijwilligersprijs!

Naobuur Vledder is door de gemeente Westerveld aangemeld voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen.

• Bijna 800 kerstbomen ingezameld

Op zaterdag 6 januari 2018 zijn 776 kerstbomen ingezameld tijdens de jaarlijkse kerstboomactie van de gemeente Westerveld.

• Drentse finale trefbaltoernooi 2017/2018: Team Stork C van OBS de Storkschool eindigde op vierde plek

Het team uit Westerveld dat het hoogst eindigde tijdens de Drentse finale van het trefbaltoernooi is team Stork C van OBS de Storkschool uit Dwingeloo. In de categorie groep 7 en 8 eindigde het team op de vierde plek. Team de Hackers van OBS de Bosrank won de 'Fair Play' prijs. De Drentse finale werd op donderdag 4 januari gehouden in Emmen.

• Van Da's Mooi naar De Westervelder

Met ingang van februari 2018 plaatst gemeente Westerveld de wekelijkse pagina met publicaties, in huis-aan-huisblad De Westervelder. Het blad ‘Da’s Mooi’ houdt op te bestaan.

• Inwonersaantal gestegen in 2017

Het voorlopig inwonersaantal op 1 januari 2018 in Westerveld is: 19.151

• Bedrijvenregeling Drenthe

De provincie Drenthe en de gemeente Westerveld stellen subsidie beschikbaar voor mkb-bedrijven die willen investeren in vestiging, uitbreiding, innovatie, diversificatie of fundamentele wijziging van bedrijfsactiviteiten.

• Gebiedssafari over cultuurhistorie en natuur

Op woensdag 7 februari 2018 organiseren de gemeenten Westerveld en De Wolden, samen met buurgemeenten en toeristische organisaties, een gebiedssafari voor recreatieondernemers!

• Nieuwjaarsreceptie

Op woensdag 17 januari 2018 is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie mét bekendmaking van het Talent van Westerveld 2017.