Bedrijvenregeling Drenthe

De provincie Drenthe en de gemeente Westerveld stellen subsidie beschikbaar voor mkb-bedrijven die willen investeren in vestiging, uitbreiding, innovatie, diversificatie of fundamentele wijziging van bedrijfsactiviteiten.

De bedrijvenregeling Drenthe bestaat uit twee onderdelen: de Arbeidsplaatsenregeling (APR) en de Rentekortingsregeling (RKR). Vanaf 8 januari 2018 kunnen ondernemers een subsidieaanvraag indienen bij Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), die de uitvoering verzorgt.

De Arbeidsplaatsenregeling (APR)

Met de APR krijgt u een bijdrage in de kosten voor nieuw te creëren arbeidsplaatsen. De arbeidsplaatsen moeten tot stand komen als gevolg van de uitvoering van het investeringsproject. Het investeringsproject kan betrekking hebben op het vestigen in de gemeente, uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten, diversificatie, fundamentele wijziging van bedrijfsactiviteiten of innovatie.

De Rentekortingsregeling (RKR)

De Rentekortingsregeling geeft korting op de rente die u betaalt voor de lening(en) die u afsluit om het investeringsproject uit te voeren.

Over de Bedrijvenregeling Drenthe

De bedrijvenregeling is een samenwerking tussen de Provincie Drenthe en de gemeenten Assen, Tynaarlo, Midden-Drenthe, Noordenveld, Westerveld en Borger-Odoorn.

Kijk voor meer informatie op de website van SNN