Beweegmomentjes: elke maand een andere gratis sport uitoefenen

Vanaf oktober 2017 is er in Dwingeloo gestart met zogenaamde ‘beweegmomentjes’. Dit zijn lessen waarin volwassenen uit Dwingeloo en omstreken kennismaken met verschillende vormen van beweging. De beweegmomentjes worden per thema meerdere keren per maand aangeboden. Elke maand staat er een ander beweegthema centraal. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De beweegmomentjes zijn bedoeld voor alle volwassenen, goed en minder goed ter been, woonachtig in Dwingeloo en omstreken. De beweegmomentjes worden georganiseerd door de werkgroep ‘Dwingeloo In Actie’. Op deze wijze wordt geprobeerd om Dwingeloo letterlijk in beweging te krijgen, om volwassenen in aanraking te laten komen met de lokale sportverenigingen in Dwingeloo en om zo uiteindelijk een gezondere leefstijl erop na te laten.

De afgelopen maanden zijn er verschillende beweegthema’s behandeld. In oktober 2017 was de start van de beweegmomentjes, deze maand stond badminton centraal. Badmintonvereniging Dwingeloo bood een aantal open trainingen aan. Vijf mensen hebben in oktober kennisgemaakt met de sport. November 2017 had als thema fitness: sportschool Go4it verzorgde deze maand meerdere fitnesslessen. Tien nieuwe sporters hebben de fitnesslessen bezocht. In december was het de beurt aan yoga, verzorgd door yogadocente Jolique Luscuere. Bij de twee lessen die werden gegeven, waren in het totaal maar liefst 31 deelnemers. In februari 2018 staan kaarten en denkspellen op het programma. Het programma voor de maanden daarna volgt zo spoedig mogelijk.