Drie genomineerden Talent van Westerveld 2017

Het college van burgemeester en wethouders heeft drie initiatieven genomineerd voor de titel ‘Talent van Westerveld 2017’. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, op woensdagavond 17 januari 2018, wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

De drie genomineerden zijn in willekeurige volgorde:

• Kunstwandeling ‘Talentvol Diever’;
  • Wereldwinkels Westerveld (in Havelte en Diever)
  • Kerstverlichting Dorpskracht Geeuwenbrug

Het Talent van Westerveld krijgt naast de eer en aandacht, een cheque van € 500,- die aan het initiatief besteed moet worden.

Talent van Westerveld

Gemeente Westerveld kent sinds januari 2013, het Talent van Westerveld: op 16 januari werd het eerste SportTalent van Westerveld (2012) bekendgemaakt. Ook in januari 2014 werd een SportTalent (2013) uitgekozen.

In januari 2016 werd de prijs/onderscheiding verbreed naar de prijs ‘Talent van Westerveld’. De criteria die het college er sindsdien aan verbindt: Het college wil graag inwoners (persoon/groep) in het zonnetje zetten/waarderen die een maatschappelijk initiatief/idee hebben opgepakt en uitgevoerd. Bijvoorbeeld de organisatie van een evenement(en) of diverse activiteiten of de uitvoering van een concreet plan. Belangrijk is dat het initiatief/idee is opgepakt en uitgevoerd door en voor inwoners van Westerveld.

Het Talent van Westerveld 2015 (uitreiking januari 2016): Activiteitenteam Wapse.
Het Talent van Westerveld 2016 (uitreiking januari 2017): Stichting Samen op de Duofiets.

Bekendmaking

De nieuwjaarsbijeenkomst is op woensdagavond 17 januari 2018. De deuren van het gemeentehuis zijn vanaf 19.30 uur geopend. De nieuwjaarstoespraak met aansluitend de bekendmaking van het ‘Talent van Westerveld 2017’ begint rond 20.00 uur.