Gebiedssafari over cultuurhistorie en natuur

Op woensdag 7 februari 2018 organiseren de gemeenten Westerveld en De Wolden, samen met buurgemeenten en toeristische organisaties, een gebiedssafari voor recreatieondernemers!

Doel van de safari is: de regio beter te leren kennen als een vakantiebestemming voor gasten met interesse in cultuurhistorie en natuur. Daarnaast is er voor de deelnemende ondernemers volop gelegenheid om te netwerken. De Gebiedssafari is van 12.30 tot circa 19.30 uur. De safaribus vertrekt vanuit Diever en rijdt vervolgens naar Appelscha, Dieverbrug, Ruinen, Meppel, Baarlo, Frederiksoord, Vledder en terug naar Diever.

Onze regio vertelt ‘Het verhaal van Nederland’

Zuidwest-Drenthe en de aangrenzende gebieden in Overijssel, Fryslân en de Noordoostpolder hebben een landschap waarin het ontstaan van Nederland zichtbaar is. Het gebied is een aantrekkelijke bestemming voor vakantie of dagje uit voor liefhebbers van cultuurhistorie en natuur. Er zijn Nationale Parken, hunebedden, de Maatschappij van Weldadigheid, grafheuvels, schaapskuddes met een herder, uitgestrekte heidevelden, prachtige brink- en esdorpen en een overgang van het oude naar het nieuwe land. Tijdens de safari komt dit bijzondere verhaal van de regio aan bod.

Aanmelden

De gebeidssafaris is bedoeld voor ondernemers in de vrijetijdssector. Deelname is gratis. Graag vooraf uw komst melden vanwege de reservering van de bus en de catering. Dit kan tot en met 31 januari 2018 in een e-mail naar info@gemeentewesterveld.nl Overigens geldt wel: vol = vol.

Programma

12.30 uur Vertrek van de bus vanaf parkeerterrein aan de Bosweg 2a in Diever (bij Tourist Info)
12.45 uur Appelscha (Boerestreekplein) - toelichting Toren van de Jongens van Outdoor en Bosbergtoren
13.15 uur Sluis Dieverbrug - toelichting turfvaart in de Schotbalkenloods, door Olav Reijers