Ondergrondse containers in gebruik genomen

Omdat afval steeds vaker grondstof is voor het maken van nieuwe producten is de inzameling van afval en grondstoffen in de gemeente Westerveld aangepast. Vanaf 17 januari in het zover. Dan zijn de ondergrondse containers klaar voor gebruik.

Wijzigingen in de inzameling

De container voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) wordt vanaf nu vaker geleegd en de container voor restafval minder vaak. Wanneer de container voor restafval bij huis binnen acht weken vol is, kan het restafval weggebracht worden naar één van de ondergrondse containers voor het restafval. De ondergrondse container gaat open met de pas die ook gebruikt wordt voor het afvalbrengstation in Havelte. Kijk op www.rova.nl/westerveld voor een container in de buurt.

Container in Havelte en Uffelte niet geplaatst

De ondergrondse containers die gepland stonden aan de Leeuwerikweg in Havelte (naast Patrijsweg 7) en in Uffelte (tegenover het dorpshuis) zijn niet geplaatst omdat er onvoldoende draagvlak voor de plaatsing is. Binnenkort vinden gesprekken plaats om tot een passende locatie te komen. Tot die tijd kunnen inwoners de andere ondergrondse containers gebruiken, bijvoorbeeld de ondergrondse container bij de Albert Heijn in Havelte.