Januari 2020

• Bijna 15 extra activiteiten voor 75 jaar bevrijding

In Westerveld worden in 2020 bijna 15 extra activiteiten georganiseerd rond ‘vrijheid vieren’ en het herdenken van oorlogsslachtoffers.

• Duurzame up date avond afgelast

De duurzame up date avond van woensdag 29 januari 2020 is afgelast wegens te weinig aanmeldingen. Iedereen die zich heeft aangemeld voor deze bijeenkomst, wordt persoonlijk geïnformeerd.

• Oud papier inzameling

De opbrengsten van oud papier en karton zijn de laatste maanden flink gedaald. Hierdoor is het voor sommige scholen en verenigingen, waaronder Wapserveen en Uffelte, niet meer rendabel om het oud papier maandelijks in te zamelen.

• Politieke avond Westerveld 4 februari 2020

De raad vergadert op dinsdag 4 februari 2020 om 20.00 uur in de raadszaal.

• Kunstwerk LEVENLICHT in Vledder

Het tijdelijke monument dat de komende dagen op bijna 200 plaatsen in Nederland licht schijnt ter nagedachtenis aan de joden, Roma en Sinti die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vervolgd, gedeporteerd en vermoord, is in de gemeente Westerveld geplaatst in Vledder. Het kunstwerk van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde heeft een plek gekregen achter Hotel Brinkzicht aan Het Steegien.

• Gemeente Westerveld nomineert sporters voor het Sportgala Drenthe

Wethouder Doeven verraste op dinsdag 21 januari 2020 de sporters Jacco Middelveldt, Kimberly de Lang en Rugbyclub Dwingeloo met een nominatie voor het Sportgala Drenthe.

• Verkoop gemeentegrond

Als uw tuin grenst aan een (ongebruikt) stuk grond van de gemeente, vaak berm of plantsoen, is het misschien mogelijk deze grond te kopen of te huren om uw tuin uit te breiden. Zo'n groenstrook die aangrenzend aan uw perceel ligt, wordt ook wel snippergroen genoemd.

• Naturalisaties

Donderdag 16 januari 2020 hebben twee inwoners van Westerveld, het Nederlanderschap verkregen.

• Uw woning energiezuinig maken? Kom naar de duurzame up date avond!

Het nieuws is u vast niet ontgaan: we gaan richting aardgasvrij wonen. Veel inwoners van de gemeente Westerveld zijn al bezig met energiebesparende maatregelen. Zonnepanelen op daken, isolatieglas of tochtstrippen. Allemaal maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken. Wilt u weten wat u kunt doen? Kom dan naar de duurzame up date avond op 29 januari 2020 vanaf 19.30 uur in ‘Ons Dorpshuis’, Wilhelminaoord. Deze avond wordt georganiseerd door het Drents Energieloket en de gemeente Westerveld.

• Politieke avond Westerveld 21 januari 2020

De raad vergadert op dinsdag 21 januari 2020 om 20.00 uur in de raadszaal.

• Het Talent van Westerveld 2019 bekend

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 15 januari 2020, is het Talent van Westerveld 2019 bekendgemaakt: de EHBO-verenigingen in Westerveld.

• Toespraak nieuwjaarsbijeenkomst 2020

Op woensdag 15 januari 2020 - de derde woensdag in het nieuwe jaar - was de nieuwjaarsbijeenkomst van gemeente Westerveld.

• Welpen Scouting Diever viert jubileum

Scouting bestaat uit verschillende speltakken: Bevers (van 5-7 jaar), Welpen (7-11 jaar), Scouts (11-15 jaar), Explorers (15-18 jaar) en Stam (>18jaar). Sommige speltakken zijn vrij jong en anderen bestaan al wat langer: dit jaar bestaan de Welpen zelfs 100 jaar!

• Bouw mee aan het sport- en preventieakkoord Westerveld

Er zijn kansen voor sport en bewegen in Westerveld! In 2020 slaan we in Westerveld de handen ineen om tot een lokaal sport- en preventieakkoord te komen.

• Inwonersaantal gestegen in 2019

Het voorlopig inwonersaantal op 1 januari 2020 in Westerveld is: 19.479

• Denk mee over duurzame energie in uw buurt

De gemeente Westerveld stelt samen met de andere Drentse gemeenten, de provincie en de waterschappen in Drenthe de regionale energiestrategie Drenthe (RES-Drenthe) op.