Gemeente Westerveld nomineert sporters voor het Sportgala Drenthe

Wethouder Doeven verraste op dinsdag 21 januari 2020 de sporters Jacco Middelveldt, Kimberly de Lang en Rugbyclub Dwingeloo met een nominatie voor het Sportgala Drenthe.

Jacco Middelveldt is genomineerd in de categorie sportman. Jacco heeft als blade runner deelgenomen aan veel hardloopwedstrijden, waaronder de Opstacle Run en de AXmen challenge. Kimberly de Lang is genomineerd in de categorie sporttalent. Zij heeft al veel gepresteerd zowel met lange baanschaatsen als met inline skeeleren. Zo is Kimberly onder andere Nederlands Kampioen Shorttrack en Nederlands Kampioen op de 500 meter inline skeeleren beide in de leeftijdscategorie tot 13 jaar. Tot slot is Rugbyclub Dwingeloo genomineerd in de categorie sportploeg. In maart 2019 is Rugbyclub Dwingeloo kampioen geworden in de landelijke derde klasse dames voor het seizoen 2018-2019.

Wethouder Doeven sprak zijn trots uit richting de Westerveldse sporters: “Prachtig om te zien dat er zoveel sporttalent is in Westerveld! Als wethouder sport zie ik mensen graag in beweging. Sport is belangrijk voor de mens. Zo wordt er vanuit de gemeente Westerveld ingezet op een gezonde leefstijl voor alle inwoners. Dat is belangrijk, want ‘je goed voelen’ draagt bij aan gezondheid en zelfredzaamheid. Als sporters laten jullie zien dat er geweldige sportprestaties zijn geleverd vanuit Westerveld. Jullie zijn een voorbeeld. Ik wens jullie veel succes, zowel in jullie sportcarrière als op 9 maart 2020 tijdens het Sportgala!”

Alle genomineerden worden op de website van Sportgala Drenthe geplaatst: www.sportgaladrenthe.nl. Van vrijdag 21 februari t/m zondag 23 februari 2020 kan er via deze website gestemd worden. Ook de jury van Sportgala Drenthe stemt op alle genomineerden. Op 9 maart 2020, tijdens het Sportgala Drenthe worden de winnaars bekend gemaakt.

Gemeente Westerveld nomineert sporters voor het Sportgala Drenthe
V.l.n.r. Rugbyclub Dwingeloo, Kimberly de Lang, Wethouder Doeven en Jacco Middelveldt.