Januari 2021

• Gezamenlijk onderzoek naar behoefte woonwagenstandplaatsen levert duidelijkheid op

Gemeenten kunnen lokaal aan de slag, samen met woonwagenbewoners en corporaties.

In september tot december vorig jaar is onderzoek gedaan naar de behoefte aan woonwagens en standplaatsen in de regio Zuidwest Drenthe. Het rapport toont aan dat het huidige aanbod niet helemaal aansluit bij de vraag die er is en die er naar verwachting in de toekomst gaat zijn.

• Praat mee over de toekomst van Westerveld

In mei 2019 begonnen we met de campagne ‘Westerveld Natuurlijk’ om aan u te vragen wat u belangrijk vindt in Westerveld. Dit was dé start op weg naar de Omgevingswet. De Omgevingswet is een nieuwe wet die de regels voor ruimtelijke ontwikkeling samenvoegt en in gaat op 1 januari 2022.

• Nieuwjaarstoespraak 2021

Normaalgesproken had gemeente Westerveld op de 3e woensdag in januari, de nieuwjaarsbijeenkomst gehouden, maar vanwege de coronamaatregelen blijft de hal in het gemeentehuis op woensdag 20 januari 2021 leeg.

• Gemeente Westerveld helpt getroffen cultuursector

De rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld voor gemeenten om de culturele infrastructuur in stand te houden. Ook de gemeente Westerveld heeft hier een gedeelte van ontvangen om lokale culturele instellingen te ondersteunen. Vanaf 15 januari tot en met 31 maart 2021 kunnen culturele instellingen, die omzetverlies in 2020 hebben geleden door de coronamaatregelen, subsidie aanvragen.

• Fietspad Blauwe meer/Leggelderveld afgesloten

In de week van 11 januari 2021 starten de werkzaamheden voor het plaatsen van een kwelscherm in het Leggelderveld (ten oosten van het Drents Friese Wold). Het kwelscherm komt onder het huidige fietspad te liggen. Het fietspad is daarom tot eind februari volledig afgesloten vanaf de weg Vorrelvenen (parkeerplaats Blauwe meer) tot de Koekoeksweg.

• Politieke avond Westerveld 26 januari 2021

Op dinsdag 26 januari om 21:00 uur vindt er weer een Politieke avond Westerveld plaats. In verband met het coronavirus betreft het een digitale vergadering.

• Aantal inwoners licht gestegen in 2020

Het voorlopig inwonersaantal op 1 januari 2021 in Westerveld is: 19.670.

• Politieke avond Westerveld 12 januari 2021

De raad vergadert op dinsdag 12 januari om 20.00 uur in de raadzaal.