Januari 2022

• Winterse verrassing voor inwoners gemeente Westerveld

Op donderdag 27 januari 2022 kregen inwoners van gemeente Westerveld een handige zeemspons cadeau uit handen van wethouder Doeven. Samen met gedeputeerde Nelleke Vedelaar en RTV Drenthe deelde hij deze uit bij Albert Heijn in Havelte, om aandacht te vragen voor een veilige situatie op de weg in de winter.

• Actualisatie informatiegids Westerveld

Vanaf deze week (24 januari) is Akse Media gestart met het actualiseren van de redactionele adressen voor de informatiegids Westerveld 2022-2023.

• Samen werken aan klimaatbestendige regio

We nemen u in gedachten mee naar een regio waar het fijn leven is met droge voeten: bruisend, veilig en gezond, omringd door een bloeiende natuur. Waar inwoners prettig wonen en werken. Waar de landbouw zorgt voor voedsel op een verantwoorde manier in een omgeving met een slim watersysteem.

• Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden.

• Nieuwjaarstoespraak burgemeester Rikus Jager 2022

“De innovatiekracht in onze gemeente is enorm. Wat voor inwoners en onze samenleving belangrijk is, staat daarbij centraal”, zegt burgemeester Rikus Jager van Westerveld in zijn nieuwjaarstoespraak. Luister en bekijk hier de nieuwjaarstoespraak.

• Stembureauleden gezocht

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Om de verkiezing goed te laten verlopen zijn wij op zoek naar stembureauleden.

• Wijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet

Per 1 januari 2022 is het woonplaatsbeginsel (Wet wijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet) gewijzigd. Er zijn andere spelregels om te bepalen welke gemeente verantwoordelijk is voor de jeugdhulp. De jeugdhulp die uw (pleeg)kind ontvangt, verandert niet. Ook houdt uw (pleeg)kind dezelfde hulpverlener.

• Aantal inwoners licht gestegen in 2021

Het voorlopig inwonersaantal op 1 januari 2022 in Westerveld is 19.860.