Winterse verrassing voor inwoners gemeente Westerveld

Op donderdag 27 januari 2022 kregen inwoners van gemeente Westerveld een handige zeemspons cadeau uit handen van wethouder Doeven. Samen met gedeputeerde Nelleke Vedelaar en RTV Drenthe deelde hij deze uit bij Albert Heijn in Havelte, om aandacht te vragen voor een veilige situatie op de weg in de winter.

Deze wintergadget is ideaal om condens van autoruiten te halen en de ruit schoon te houden. Zo zorgen weggebruikers voor goed zicht en dat is extra belangrijk in de winter. De uitdeelactie is onderdeel van de wintercampagne van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD).

Wethouder Doeven vertelt: “In de winter heb je als weggebruiker geregeld te maken met beslagen of bevroren autoruiten en slecht zicht. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het belangrijk dat je veilig op pad gaat en dat begint met goed zicht. Zorg daarom dat je ruiten en spiegels altijd goed schoon zijn. Hopelijk helpen we met deze sponzen een handje en zorgen we samen voor veilige situatie op de weg.”

Tijdens de campagne krijgen weggebruikers handige tips over gladheid, verlichting en slecht zicht. Zo kunnen ze ook in de winter snel en veilig op pad. Lees alle tips om veilig op pad te gaan in de winter op www.opwegindewinter.nl.

Wethouder Doeven deelt zweemsponsen uit in Havelte