Crisis noodopvang verhuist van Dwingeloo naar Diever

Landhuis Noordes heeft voor de periode van 1 februari tot 1 april 2023 de groepsaccommodatie beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. Dit houdt in dat gedurende deze periode er tot maximaal 30 asielzoekers opgevangen kunnen worden op deze locatie aan de Achterstaat 7 te Diever.

Wij verwachten de eerste asielzoekers op 1 februari te ontvangen op deze locatie. Het zal hierbij in eerste instantie gaan om de asielzoekers die momenteel op RCN Vakantiepark De Noordster in Dwingeloo worden opgevangen. Hiermee wordt de opvang in Dwingeloo beëindigd. Net als bij de crisisnoodopvang in Dwingeloo zal er ook in Diever naast de altijd aanwezige beveiliging een locatiemanager aanwezig zijn. 

In samenwerking met onder meer Landhuis Noordes en het COA wordt de crisisnoodopvang gerealiseerd. Ook zijn deze instanties gedurende de opvang van de asielzoekers actief betrokken.

Waarom een crisis noodopvang?

De nijpende situatie van het overvolle aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel houdt helaas nog steeds aan. Er zijn onvoldoende opvangplekken om mensen op te vangen. Daarom zijn er maatregelen genomen om de situatie voor asielzoekers, medewerkers en de inwoners van Ter Apel te verbeteren. Zo zijn de Nederlandse gemeenten gevraagd om tot 1 april 2023 crisis noodopvang (CNO) te bieden. Als gemeente geven wij gehoor aan dit verzoek. 

Steentje bijdragen

Mocht u zelf een steentje willen bijdragen, vrijwilligers zijn welkom. Neemt u hiervoor contact op met Welzijn Mensenwerk, telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op 085 - 273 1444 of meld u direct aan op de website www.westerveldvoorelkaar.nl.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0521 en via info@gemeentewesterveld.nl.