Jaarwisseling in Westerveld goed verlopen

In de gemeente Westerveld is de jaarwisseling goed verlopen. Gisteren, op oudejaarsdag, bezocht burgemeester Rikus Jager zo’n 20 plekken in de gemeente waar met carbid werd geschoten. De afspraken die hiervoor waren gemaakt, zijn goed nagekomen. Ook de regels voor vuurwerk zijn in Westerveld goed nageleefd. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan, die vermeldenswaard zijn.

Het carbidschieten is een eeuwenoude traditie en cultureel erfgoed, ook in Westerveld. “Ondanks het slechte weer was er een goede sfeer in Westerveld tijdens deze jaarwisseling”, zegt burgemeester Rikus Jager. “Ik ben heel blij dat ook dit jaar de jaarwisseling weer gezellig, veilig en zonder noemenswaardige schade is verlopen.”

In gesprek

Als voorbereiding op de jaarwisseling ging de gemeente Westerveld in gesprek met jongeren die carbidschieten. Dit om de jaarwisseling gezellig en veilig te laten verlopen en de overlast te beperken. De burgmeester noemt het contact met de carbidgroepen in zijn gemeente “zeer goed”.

Jager: “Om de goede sfeer te bewaren, zijn er goede afspraken gemaakt over het carbidschieten en hebben de carbidgroepen bepaalde maatregelen genomen.” Zo zijn er op verschillende plekken in Westerveld autobanden onder de carbidbussen gelegd om het geluid te dempen, zijn er afspraken gemaakt over een eindtijd en contacten gelegd met omwonenden van de plekken waar met carbid wordt geschoten.

Tijdens de ronde door Westerveld op oudejaarsdag deelde de gemeente gehoorbeschermers, ballen om weg te schieten en oliebollen uit aan de carbidgroepen.

Diever 31 december 2022

Carbidschieten in Diever