Storkschool in Dwingeloo start met NT2 klas

Maandag 9 januari 2023 is de Storkschool in Dwingeloo met een NT2 klas gestart. NT2 staat voor: Nederlands als tweede taal. In deze klas kunnen onder andere kinderen van asielzoekers tussen 4 en 12 jaar terecht. De kinderen komen uit verschillende landen bij elkaar in deze klas. In de NT2 klas krijgen de kinderen intensief Nederlandstalig onderwijs en worden ze klaargestoomd voor het regulier basisonderwijs.

Op dit moment ontvangt gemeente Westerveld asielzoekers uit verschillende landen. Veelal gaat het om gezinnen met kinderen. Deze kinderen hebben recht op onderwijs in Nederland. Door de groeiende toestroom van asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen naar Nederland, is er veel druk gekomen op het onderwijssysteem voor deze kinderen. Waar de kinderen in Westerveld voorheen terecht konden bij buurgemeenten, zijn de plekken op deze scholen inmiddels vol. Om toch de kinderen in het recht van onderwijs te kunnen voorzien, hebben de gemeente Westerveld en Stichting Talent de handen ineengeslagen en een NT2 klas opgericht. 

Burgemeester Rikus Jager heeft onlangs een bezoek gebracht aan het klaslokaal en kennisgemaakt met de leerkrachten. Om de leerlingen een warm welkom te heten, lag er op de eerste schooldag een persoonlijke boodschap voor de kinderen van de burgemeester klaar.

Stichting Talent

De afgelopen maanden hebben de gemeente Westerveld en Stichting Talent samengewerkt om een NT2 klas op te zetten in Westerveld. In de Storkschool in Dwingeloo is samen met Stichting Talent en Stichting Tref een flexlokaal beschikbaar gesteld voor deze nieuwe NT2 klas. Ook zijn er leerkrachten geworven die de nieuwe klas les gaan geven. Voor hen is de NT2 klas een nieuwe uitdaging die zij met beide handen aangrijpen. 

Storkschool burgemeester Jager
Foto: Rikus Jager (burgemeester gemeente Westerveld), Jan Scholte Albers (Voorzitter Stichting Talent Westerveld), Arja van Wijngaarden (Directeur Burg W A Storkschool) en Freek van Iersel (Coördinator NT2 klas)

Storkschool NT2 klas