Juli 2016

• Burgemeester in jury Jan Thijs Seinenhof bakt

Donderdag 21 juli 2016 hebben medewerkers van de Jan Thijs Seinenhof in Diever de heerlijkste taarten gebakken. Net als in het populaire tv-programma werden de taarten door een deskundige jury beoordeeld op smaak, uiterlijk, bakkunsten en toegepaste ingrediënten. De jury bestond uit een aantal fijnproevers: een bewoonster van de Jan Thijs Seinenhof, haar mantelzorgster, een medewerker van de Jan Thijs Seinenhof en juryvoorzitter burgemeester Jager.

• Bijdrage voor Green Mountain Tour

De provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en de gemeenten Westerveld, Midden-Drenthe en Hoogeveen ondersteunen gezamenlijk de Green Mountain Tour, die zaterdag 20 augustus 2016 voor het eerst gehouden wordt.

• Westerveld op het OERfestival met Graaf!

Gemeente Westerveld, provincie Drenthe en het Noordelijk Archeologie Depot zijn op het OERfestival in Diever met een superleuke kinderactiviteit: Graaf!

• Leerlingen Stad en Esch debatteren in de raadzaal

Leerlingen van Stad en Esch in Diever hebben op woensdag 13 juli 2016 samen met raadsleden gedebatteerd aan de hand van pittige stellingen. Het debat was onder leiding van Jenna Hulzebos van ProDemos.

• Werkzaamheden Dwingeloo

In Dwingeloo wordt op verschillende plaatsen gewerkt aan wegen en paden, voor het veiliger maken van de (school)routes naar 'de Twingel'.

• Voorjaarsrapportage 2016 vastgesteld

Op 5 juli 2016 heeft de gemeenteraad de Voorjaarsrapportage 2016 besproken en aangenomen.

• Meedenkbijeenkomst voormalige school

Op donderdag 30 juni 2016 hield gemeente Westerveld een bijeenkomst voor inwoners van Eemster en omstreken, over een nieuwe invulling voor de voormalige school.

• Startersleningen zijn een succes

Het aantal aanvragen bij de gemeente Westerveld voor een starterslening heeft zo’n vlucht genomen, dat er een tijdelijke stop ingelast is omdat ‘de pot leeg is’.

• Nieuw familiepad geopend

Woensdag 6 juli 2016 hebben wethouder Smidt en directeur E. van Liempd (het Drentse Landschap) het nieuwe familiepad op landgoed Vledderhof, officieel geopend.

• Nieuwe subsidieregeling maatschappelijke initiatieven Westerveld

Gemeente Westerveld heeft een nieuwe subsidieregeling voor het ondersteunen van inwoners met maatschappelijke initiatieven en ideeën. Wethouder Erik van Schelven: “Met deze regeling willen we inwoners uitdagen om met initiatieven en ideeën te komen en deze in samenwerking tot stand brengen”. Het college werkt daarom met beperkte kaders voor het beoordelen van initiatieven uit de samenleving. In het kader van de nieuwe regeling is in 2016 € 83.800 beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven in Westerveld.

• Erfgoedprijs van Westerveld voor Wim van der Wijk

De Erfgoedprijs van Westerveld, die op zaterdag 2 juli 2016 werd uitgereikt door wethouder Erik van Schelven, is voor Wim van der Wijk uit Havelte. Wethouder Erik van Schelven: “We hebben uit vijf nominaties unaniem gekozen voor Wim, gezien zijn gedrevenheid, bevlogenheid en inzet op het gebied van cultuurhistorie en erfgoed in Westerveld. Iets wat hij ook met verve uitdraagt buiten onze gemeente”. De wethouder reikte de prijs uit in openluchttheater ‘De Speulkoele’ in Havelte en overhandigde de heer Van der Wijk een oorkonde en een kunstwerk van keramist Nirdosh Petra van Heesbeen uit Uffelte: een vaas, geïnspireerd op de oude vazen en potten gevonden in de hunebedden.