• Vastgesteld bestemmingsplan voor Havelte

Op 27 juni 2017 heeft de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor Havelte gewijzigd vastgesteld. De volgende stap in de procedure is dat het vastgestelde bestemmingsplan gepubliceerd wordt en ter inzage wordt gelegd.

• Bijdrage voor Green Mountain Tour

Het college van Westerveld heeft een subsidie toegekend van € 1500,- voor de 2e editie van de Green Mountain Tour. Dit wielren- én mountainbike-evenement is op zaterdag 9 september 2017 en de routes gaan onder andere door de gemeente Westerveld. Vorig jaar deden zo’n 1500 wielrenners en mountainbikers mee.

• Prof.mr. Pieter van Vollenhoven geeft startsein Open Monumentendag

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven verricht donderdag 7 september op Landgoed Overcinge in Havelte de landelijke opening van de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2017. Het thema van de 31ste Open Monumentendag is ‘Boeren, burgers en buitenlui. De opening staat geheel in het teken van dit thema en is onderdeel van een publieksprogramma op het landgoed. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven zet zich al vele jaren in voor het behoud van monumenten en Open Monumentendag.

• Wethouder Geertsma verwacht mooi weer en een sportieve wedstrijd

Donderdag 7 september 2017 komt de Olympia’s Tour naar Westerveld. De renners onder 23 jaar rijden die dag een koers van 126 kilometer die in Uffelte start en eindigt in Vledder. Gemeente Westerveld heeft eerder dit jaar € 7500,- subsidie toegekend aan dit evenement.

• Vlag gehesen in basiskamp Entre Nous

Woensdagochtend 12 juli 2017 hebben gedeputeerde Bijl, wethouder Van Schelven en directeur Wiersma van de Maatschappij van Weldadigheid elk een vlag gehesen in basiskamp Entre nous

• Resultaten enquête en expedities BrinQ gepresenteerd

De afgelopen maanden is door veel inwoners van Westerveld meegedacht over de kwaliteit van de openbare ruimte. Bijna duizend inwoners hebben de enquête ingevuld en meer dan vijftig vertegenwoordigers van belangengroepen zijn op expeditie geweest in de openbare ruimte. Dinsdagavond 11 juli 2017 heette wethouder Geertsma zo’n 60 belangstellenden welkom bij de presentatie van de resultaten.

• Eerste paal Linden Erven Uffelte geslagen

Woensdagmiddag 12 juli 2017 heeft wethouder Van Schelven symbolisch de start van de bouw op Linden Erven ingeluid.

• ´Mooiste fietspad van Drenthe 2017´ zichtbaar met borden

Het ‘Mooiste fietspad van Drenthe 2017’ is nu voor iedereen zichtbaar, dankzij de plaatsing van twee borden. Wethouder Homme Geertsma plaatste dinsdagmiddag 11 juli samen met Godfried Vis van Staatsbosbeheer de borden ´Mooiste fietspad van Drenthe 2017´ bij het Commissaris Cramerpad in Dwingeloo. Het gedeelte van dit fietspad dat loopt van Smalbroek, langs kiosk De Boslounge in Spier naar Kraloo won op vrijdag 9 juni 2017 de verkiezing ‘Mooiste fietspad van Drenthe 2017’ vanuit de verkiezing ‘Mooiste en Slechtste fietspad van Drenthe’ van het Dagblad van het Noorden. Staatsbosbeheer en de gemeente Westerveld zorgen er samen voor dat het fietspad een optimale beleving is. “Een visitekaartje voor Drenthe met beleving van natuur in volle omvang”, aldus de jury.

• Aftrap Boomhutten XXL

Vrijdag 7 juli 2017 was wethouder Smidt aanwezig bij aftrap van het televisieprogramma Boomhutten XXL. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Westerveld voor de productie (€ 30.000,-).

• Inwoonster genaturaliseerd

Maandag 10 juli 2017 is een inwoonster van Westerveld, tijdens een zogeheten naturalisatieceremonie, Nederlander geworden. Mevrouw A.E.C. Kapari uit Diever had de Griekse nationaliteit.