Aftrap Boomhutten XXL

Vrijdag 7 juli 2017 was wethouder Smidt aanwezig bij aftrap van het televisieprogramma Boomhutten XXL. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Westerveld voor de productie (€ 30.000,-).

Vijf creatieve teams gaan op Drentse campings met elkaar de strijd aan om de meest bijzondere boomhut van Nederland te bouwen. De boomhutten zijn een blijvende aanwinst voor de campings en gaan vanaf 2018 in de verhuur.

Om Drenthe als innovatieve vrijetijdsprovincie op een meer eigentijdse manier op de kaart te zetten, heeft de provincie samen met de gemeenten De Wolden, Midden-Drenthe en Westerveld en vijf in deze gemeenten gelegen campings, het Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe het televisieprogramma ‘Boomhut XXL’ naar Drenthe gehaald. Namens de provincie waren de gedeputeerden Brink en Jumelet aanwezig bij de aftrap. Gedeputeerde Henk Brink: “Dit programma versterkt de landelijke zichtbaarheid van Drenthe als dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Het draagt bij aan het aantrekken van nieuwe doelgroepen en geeft invulling aan de veranderende vraag naar bijzondere overnachtingsmogelijkheden: op avontuur in de natuur!” Aangevuld door zijn collega-gedeputeerde Henk Jumelet: “Beschermen van de natuur is heel belangrijk. Tegelijk laat het initiatief zien dat er bijzondere dingen in Drenthe mogelijk zijn en de natuur in Drenthe een ware belevenis is.”

Deelnemers Westerveld

Boomhut XXL wordt begin 2018 uitgezonden op SBS6 in vier afleveringen op zondagavond. In iedere aflevering strijden vijf creatieve teams met elkaar om de meest bijzondere boomhut van Nederland te bouwen op de vijf deelnemende Drentse campings. De deelnemende campings in Westerveld zijn: Camping Diever (Diever) en camping Torentjeshoek (Dwingeloo). De andere drie deelnemende campings zijn: De Reeënwissel (Hoogersmilde), Landclub Ruinen (Ruinen), en vakantiepark Westerbergen (Echten).