Bijdrage voor Green Mountain Tour

Het college van Westerveld heeft een subsidie toegekend van € 1500,- voor de 2e editie van de Green Mountain Tour. Dit wielren- én mountainbike-evenement is op zaterdag 9 september 2017 en de routes gaan onder andere door de gemeente Westerveld. Vorig jaar deden zo’n 1500 wielrenners en mountainbikers mee.

Op zaterdag 9 september worden er vier routes uitgezet voor de racefiets (60, 90, 120 en 160 km) en drie mountainbikeroutes (40, 55, 75 km). Totaal dus zeven tochten om uit te kiezen. Uniek in de toertocht is – naast het Dwingelderveld  - de beklimming van de VAM-Berg waar het evenement zijn naam aan ontleent. De beklimming naar het hoogste punt van Drenthe, met een stijgingspercentage van 23% is een uitdaging voor iedere renner.

De Green Mountain Tour past goed bij een van de thema’s van de regiopromotiecampagne van Westerveld, namelijk ‘Het grootste en groenste sportpark van Nederland’ én het past bij het streven ‘fietsgemeente van Drenthe’ te worden.