´Mooiste fietspad van Drenthe 2017´ zichtbaar met borden

Het ‘Mooiste fietspad van Drenthe 2017’ is nu voor iedereen zichtbaar, dankzij de plaatsing van twee borden. Wethouder Homme Geertsma plaatste dinsdagmiddag 11 juli samen met Godfried Vis van Staatsbosbeheer de borden ´Mooiste fietspad van Drenthe 2017´ bij het Commissaris Cramerpad in Dwingeloo. Het gedeelte van dit fietspad dat loopt van Smalbroek, langs kiosk De Boslounge in Spier naar Kraloo won op vrijdag 9 juni 2017 de verkiezing ‘Mooiste fietspad van Drenthe 2017’ vanuit de verkiezing ‘Mooiste en Slechtste fietspad van Drenthe’ van het Dagblad van het Noorden. Staatsbosbeheer en de gemeente Westerveld zorgen er samen voor dat het fietspad een optimale beleving is. “Een visitekaartje voor Drenthe met beleving van natuur in volle omvang”, aldus de jury.

Plaatsing bord Mooiste fietspad van Drenthe 2017

Wethouder Geertsma: “We zijn als gemeente erg blij met deze prijs, aangezien we de ambitie hebben om dé fietsgemeente van Drenthe te worden. Daarvoor gaan we een fietsplan opstellen. Een eerste begin is er alvast met het veiliger maken van fietspaden en –routes, door paaltjes en obstakels te verwijderen op locaties, waar deze geen aantoonbare nut en noodzaak hebben”. Daarnaast markeert gemeente Westerveld de  locaties waar de paaltjes en/of obstakels wel een functie hebben of maakt deze beter zichtbaar.

Verkiezing Mooiste en Slechtste fietspad van Drenthe

Voor de verkiezing Mooiste en Slechtste fietspad van Drenthe van het Dagblad van het Noorden droegen 365 lezers hun mooiste en slechtste fietspad voor. De jury bestaande uit Fleur Nagengast, (wielrenster Telenet Fidea), René van Lotringen (Fietsersbond Drenthe), Annelies Appelhof (lezer docent verpleegkundige), Johan Oosenbrug (lezer onderwijzer in de vut) en Willem Dekker (verslaggever DvhN) testte uiteindelijk tien fietspaden: de vijf meeste genoemde mooiste en vijf meest genomineerde slechtste.