Prof.mr. Pieter van Vollenhoven geeft startsein Open Monumentendag

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven verricht donderdag 7 september op Landgoed Overcinge in Havelte de landelijke opening van de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2017. Het thema van de 31ste Open Monumentendag is ‘Boeren, burgers en buitenlui. De opening staat geheel in het teken van dit thema en is onderdeel van een publieksprogramma op het landgoed. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven zet zich al vele jaren in voor het behoud van monumenten en Open Monumentendag.

Gemeente Westerveld is gastheer voor de landelijke opening en ontvangt samen met provincie Drenthe de organiserende comités van Open Monumentendag uit het gehele land. Zij worden ontvangen op Landgoed Overcinge en gaan daarna op excursie in de gemeente Westerveld. De officiële opening vindt aan het einde van de middag plaats op het landgoed. Deze opening is ook toegankelijk voor publiek en belooft een bijzonder schouwspel te worden.

Open Monumentenweekend Westerveld

Aansluitend aan de landelijke opening begint op vrijdag 8 september het Open Monumentenweekend Westerveld. Een weekend vol activiteiten en evenementen in het teken van erfgoed en monumenten. Van vrijdag 8 september tot en met zondag 10 september kunnen bezoekers genieten van onder andere theater, muziek, verhalenvertellers, een boerenbruiloft en exposities. Er is van alles te beleven, bekijken en beluisteren. Uiteraard zetten ook diverse monumenten hun deuren open voor het publiek. Meer informatie is te vinden op www.hetnationaleparkvandrenthe.nl en www.openmonumentendag.nl/westerveld.  

Open Monumentendag

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn dat weekend gratis toegankelijk voor publiek. Hiermee is het één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Day.