• Kinderen in armoede verrast met zomerpakket

Nationaal Fonds Kinderhulp gaf de gemeente Westerveld deze week 20 grote rugzakken vol zomerpret om uit te delen aan kinderen in de basisschoolleeftijd in Westerveld die opgroeien in armoede.

• Subsidiebijdrage voor Green Mountain Tour

Zaterdag 25 september 2018 is de derde editie van de Green Mountain Tour: een unieke wielertoertocht over het Dwingelderveld en door het Vechtdal. De gemeente Westerveld draagt dit jaar € 1.000,- bij aan de organisatie van de Green Mountain Tour, die een vijfjarenplan heeft ingediend om het evenement verder te professionaliseren.

• Wethouder Doeven geeft startsein voor Compost Challenge

Donderdag 19 juli gaf wethouder Doeven het startsein voor de compost challenge. Leerlingen van OBS de Bosrank in Havelte maakten van een zuivelpak een echte ‘compostverwerker.

• Beperk de kans op een natuurbrand!

De droogte houdt aan. De kans op een natuurbrand neemt daardoor toe. In Drenthe geldt momenteel fase 2 (extra alert). Dat betekent dat je wel de natuur in kunt trekken maar dat vuur verboden is.

• Verbod op onttrekken van water uit sloten in Nijeveen-Kolderveen en Paardeweide-Veendijk

Vanwege de lage waterstanden door de aanhoudende droogte stelt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) met ingang van vrijdag 20 juli 2018 vanaf 12.00 uur een verbod in op het onttrekken van oppervlaktewater in Nijeveen-Kolderveen en Paardeweide-Veendijk.

• Verbod vuur te stoken

Vanwege de aanhoudende droogte en gevaar voor de omgeving is het stookverbod zoals genoemd in artikel 5.34 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Westerveld met ingang van 20 juli 2018 van toepassing in de gehele gemeente.

• Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsApp!

In de gemeente Westerveld kunnen inwoners sinds maart dit jaar via WhatsApp vragen aan de gemeente stellen.

• Wethouder Doeven opent fietspad de Mussels

Maandagochtend 16 juli opende wethouder Doeven, samen met wethouder Snijders van gemeente Midden-Drenthe en gedeputeerde Brink van de provincie Drenthe, het vrijliggende fietspad langs de Mussels.

• Wethouder De Haas opent voorstelling 'Het G€LDLAB'

Donderdag 12 juli waren leerlingen van groep 7 van basisschool De Kievitshoek voor een dag onderdeel van een team Geheim Agenten. Er waren twee verdachte personen gesignaleerd met een geheim geldlab. De Geheime Dienst vermoedde dat er hier sprake was van zwendel en dat het lab hoofdkwartier was van geldcriminelen. Maar was dat ook echt zo?

• Westerveld zet vraagtekens bij besluit over verlenging en uitbreiding gaswinning bij Eesveen

Het college van Westerveld is zeer verbaasd over dit besluit. Wethouder De Jong “Eerder diende de gemeente Westerveld al een kritische zienswijze voor dit plan in waarin werd aangedrongen op een goede nulmeting, duidelijke schadeafhandeling en betere informatievoorziening voor onze inwoners.

• Doe mee met het project ZomerOndernemer

De gemeenten Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld doen gezamenlijk mee aan het project ZomerOndernemer. Ben jij tussen de 15 en 22 jaar en heb je een idee om een eigen bedrijf te starten? Doe dan mee!

• Gemeentegids 2018 - 2019

In de week van 2 tot en met 7 juli 2018 wordt de Informatiegids Westerveld 2017-2018 (de gemeentegids) huis-aan-huis bezorgd (met uitzondering van de adressen met nee/nee-sticker).