Kinderen in armoede verrast met zomerpakket

Nationaal Fonds Kinderhulp gaf de gemeente Westerveld deze week 20 grote rugzakken vol zomerpret om uit te delen aan kinderen in de basisschoolleeftijd in Westerveld die opgroeien in armoede.

Nationaal Fonds Kinderhulp helpt kinderen die opgroeien in armoede. Bijvoorbeeld door een dagje uit in de zomervakantie mogelijk te maken of met een Zomerpretpakket. Daarmee kunnen ook deze kinderen delen in de vakantiepret, na de vakantie mooie vakantieverhalen op school vertellen en voelen ze zich niet meer buiten gesloten. Het zijn vaak de simpele dingen die een groot verschil maken.

Het pakket bestaat uit een mooie rugzak met onder andere een waterpistool, een voetbal, een zwembril een badlaken, zonnebrand, stoepkrijt, spelletjes en leesvoer.  Daarnaast werden ook kaartjes voor de dierentuin, de bioscoop en een pretpark aangeboden. De beweegcoaches van Westerveld zorgen ervoor dat de pakketten bij de juiste gezinnen terecht komen.

Wethouder de Haas is dankbaar voor dit gebaar. “Helaas leven er gezinnen in Westerveld in armoede, ik vind het mooi dat deze kinderen op deze manier toch een beetje een vakantiegevoel krijgen.”

20 zomerpretpakketten worden bezorgd
20 zomerpretpakketten worden bezorgd