Subsidiebijdrage voor Green Mountain Tour

Zaterdag 25 september 2018 is de derde editie van de Green Mountain Tour: een unieke wielertoertocht over het Dwingelderveld en door het Vechtdal. De gemeente Westerveld draagt dit jaar € 1.000,- bij aan de organisatie van de Green Mountain Tour, die een vijfjarenplan heeft ingediend om het evenement verder te professionaliseren.

De routes van 60, 90, 120 en 190 kilometer gaan voor een deel door het Nationaal Park Dwingelderveld en door het Vechtdal. Hoogtepunt van dit wielerevenement is de beklimming van de VAM-berg. De VAM-berg is het hoogste punt van Drenthe met een stijgingspercentage van maar liefst 23%.

Het fietsevenement draagt bij aan de doelstelling om de lokale economie in de gemeente te versterken en het fietsen in Drenthe te stimuleren. Naast het wielerevenement wordt ook een randprogramma opgezet gericht op gezinnen met kinderen.