Wethouder De Haas opent voorstelling 'Het G€LDLAB'

Donderdag 12 juli waren leerlingen van groep 7 van basisschool De Kievitshoek voor een dag onderdeel van een team Geheim Agenten. Er waren twee verdachte personen gesignaleerd met een geheim geldlab. De Geheime Dienst vermoedde dat er hier sprake was van zwendel en dat het lab hoofdkwartier was van geldcriminelen. Maar was dat ook echt zo?

De leerlingen gingen op zoek naar aanwijzingen om de criminelen te ontmaskeren. De ontknoping werd opgevoerd in een theatervoorstelling voor ouders en leerlingen van groep 8.  Wethouder De Haas opende deze voorstelling welke ontwikkeld is door de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). Doel van het spel en de voorstelling is om leerlingen én ouders bewust te maken van omgaan met geld.

De GKB heeft onderzoek gedaan naar financiële educatie. Een van de belangrijkste aanbevelingen uit het onderzoek is het betrekken van de ouders. Hieruit is ‘Het G€LDLAB’ ontstaan. Door leerlingen en ouders bewust te maken hopen de gemeente Westerveld en de GKB schulden te voorkomen.

Wethouder de Haas bij de voorstelling

Wethouder De Haas opent de voorstelling 'Het G€ldlab'