Wethouder Doeven geeft startsein voor Compost Challenge

Donderdag 19 juli gaf wethouder Doeven het startsein voor de compost challenge. Leerlingen van OBS de Bosrank in Havelte maakten van een zuivelpak een echte ‘compostverwerker.

Compost Challenge

Wethouder Doeven: “Met de Compost Challenge kunnen kinderen ervaren dat afval geen troep is. Afval is steeds vaker een grondstof. Tijdens de schoolvakantie zien de leerlingen keukenafval veranderen in compost, een mooi voorbeeld!” Aan het einde van de vakantie, als het keukenafval compost is geworden, kan de flyer hergebruikt worden: De flyer, met uitleg over de Compost Challenge, is namelijk gedrukt op speciaal papier met bloemzaden er in.

Leukste biologieles van het jaar

“Ontzettend leuk en leerzaam dat de gemeente Westerveld dit organiseert. De leerlingen waren vereerd dat de wethouder op hun school kwam vertellen over compost. Dit was de leukste biologieles van het jaar” aldus Rita Lorkeers, directeur van OBS de Bosrank. Wilt u ook meedoen?

Bij de balie van het gemeentehuis liggen nog enkele flyers. Deze kunnen opgehaald worden zolang de voorraad strekt.

wethouder Doeven laat compost zien

Wethouder Doeven legt uit wat compost is