Westerveld is Makker van een Akker

De gemeente Westerveld heeft een akker van 0,5 hectare geadopteerd. Met de adoptie van de akker steunt de gemeente Westerveld de crowdfundingsactie om de kenmerkende akkerstructuur in de Vrije Koloniën van Weldadigheid terug te brengen. Het project Makker van een Akker is een initiatief van de stichting Weldadig Oord.

Wethouder De Jong: “In dit deel van de Vrije Koloniën van Weldadigheid is de typerende orthogonale structuur goed bewaard gebleven en erg herkenbaar. Dit is één van de redenen waarom dit gebied UNESCO genomineerd is. De kaarsrechte lanen met oude bomen, koloniehuisjes en mooie monumentale gebouwen is goed zichtbaar in het landschap. Met het project Makker van een Akker wordt er, door betrokken ondernemers, agrariërs en inwoners, gewerkt aan nóg een belangrijk kenmerk van dit gebied. Meerdere kleine akkers, waardoor wisselteelt mogelijk was. Als we dat vertalen naar de tegenwoordige tijd betekent dit dat het initiatief bijdraagt aan duurzaamheid en biodiversiteit omdat de kleine akkers, met verschillende gewassen, monocultuur tegen gaat.”

Stichting Weldadig Oord

In de Stichting Weldadig Oord zijn meer dan 60 recreatieve en toeristische ondernemers uit de Vrije Koloniën van Weldadigheid verenigd. Zij hebben zich ten doel gesteld om het unieke verhaal van dit gebied uit te dragen, het gebied nog meer op de kaart te zetten en u een gastvrij en weldadig verblijf te geven. Welkom toen, welkom nu! Meer informatie op www.weldadigoord.nl