Breng grof huishoudelijk afval naar het afvalbrengstation

De afgelopen maanden belandt er steeds vaker grof huishoudelijk afval in de grijze container of in de ondergrondse restafvalcontainer. Ongeveer 19% van het afval in de restafvalcontainer bestaat uit grof huishoudelijk afval.

Wethouder Doeven: “Dit zorgt voor steeds hogere kosten, waardoor de kans bestaat dat de afvalstoffenheffing onnodig verhoogd moet worden. Scheid daarom uw afval goed en breng afval wat niet in één van de containers hoort, naar het afvalbrengstation! Het is een kleine moeite en beter voor het milieu én onze portemonnee.”

Afvalbrengstation

Het meeste afval kunt u gratis inleveren bij het afvalbrengstation in Havelte. Voor het verwerken van een aantal afvalsoorten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Het is ook mogelijk om grof huishoudelijk afval aan te melden voor de grofvuilroute. Dan wordt het grofvuil aan huis opgehaald. De eerstvolgende route wordt op donderdag 6 augustus gereden. Aanmelden is verplicht.

Extra containers

Huishoudens met structureel méér GFT- of PMD-afval dan in de containers past kunnen gratis een extra PMD- of GFT-container aanvragen.

Wethouder Doeven op afvalbrengstation

Wethouder Doeven op afvalbrengstation