Juli 2021

• Koloniën van Weldadigheid nieuw UNESCO Werelderfgoed

De Koloniën van Weldadigheid staan sinds vandaag op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hiermee erkent het Werelderfgoedcomité van UNESCO de wereldwijde uitzonderlijke en universele waarde van deze landbouwkoloniën voor armoedebestrijding in Veenhuizen, Frederiksoord-Wilhelminaoord en in de Belgische Kolonie Wortel. Samen vormen ze één transnationaal UNESCO Werelderfgoed.

• Onafhankelijke cliëntondersteuning voor inwoners van de gemeente Westerveld

Iedere inwoner moet mee kunnen doen in de samenleving. De onafhankelijke cliëntondersteuners helpen en denken hierin met inwoners mee. Inwoners kunnen voor onafhankelijke cliëntenondersteuning terecht bij Raad & Daad Werkelijk Westerveld, Rehab Academy, Welzijn MensenWerk en per 1 juli 2021 ook bij MEE Drenthe.

• Wethouders zetten zich in als vrijwilliger

Om het vrijwilligersplatform ‘Westerveldvoorelkaar’ beter te leren kennen, steken de wethouders van Westerveld de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Wethouder Smidt was 9 juli 2021 gastheer bij het OERmuseum in Diever en wethouder Doeven hielp op 15 juli 2021mee met de klussers van het Zwem- en Speelparadijs het Bosbad in Vledder. Wethouder De Haas gaat nog aan de slag als vrijwilliger bij de ZZWD, in de Weyert in Dwingeloo.

• Wethouder Doeven overhandigt prijs aan winnares prijsvraag Zomerfair Frederiksoord

Op woensdag 14 juli 2021 reikte wethouder Doeven een prijs uit aan de winnares van de Zomerfair-prijsvraag. Mevrouw van den Ouwelant won een weekendarrangement in Vledder voor twee personen.

• Onderhoud wegen in gemeente Westerveld

Tussen 16 en 28 augustus starten er diverse onderhoudswerkzaamheden aan meerdere asfaltwegen in de gemeente Westerveld.

• Nieuw informatiepaneel bij fietsknooppunt onthuld in Havelte

Op dinsdag 13 juli 2021 onthulden wethouder de Haas van gemeente Westerveld en Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe, het eerste nieuwe informatiebord langs het fietsknooppuntennetwerk in Havelte. Hiermee wordt het fietsnetwerk in gemeente Westerveld verder aangekleed.

• Boek historische vereniging Diever

Vrijdag 9 juli 2021 heeft burgemeester Jager het eerste exemplaar van het boek 'Fragmenten uit het verleden van de vroegere gemeente Diever' ontvangen uit handen van voorzitter Geertsma van de Historische vereniging Diever.

• Jelly’s Hoeve ontvangt subsidie voor kwaliteitsslag

Op woensdag 7 juli 2021 ontvingen Ellen en Roger Vermeire als tweede park in Drenthe een subsidie uit het REX-programma van Vitale Vakantieparken Drenthe. Met de subsidie van € 45.000,- gaan zij hun recreatiebedrijf Jelly’s Hoeve in Havelte verder optimaliseren. Wethouder De Haas van gemeente Westerveld en voorzitter Van de Boer van de Stuurgroep Vitale Vakantieparken kwamen de subsidie symbolisch overhandigen met een grote cheque.

• Wethouder de Haas reikt mantelzorgwaardering uit

Wethouder De Haas heeft maandag 7 juni de eerste mantelzorgwaardering van 2021 uitgedeeld aan Miranda. Dit als waardering voor haar inzet in de zorg voor haar naaste. Miranda is samen met haar dochter mantelzorger voor haar zoon. Haar zoon heeft een bepaalde vorm van autisme. Zij begeleiden hun zoon en broer bij financiën en het maken van afspraken.

• Westerveld op weg naar een rookvrije generatie

Op steeds meer plekken verschijnen borden met daarop het vinkje van Rookvrije Generatie. Hoewel het aantal rokers in Nederland steeds verder afneemt, blijven goede voorlichting over de gezondheidsrisico’s van tabak en het ontmoedigen van roken belangrijke thema’s. Gemeente Westerveld gaat de komende jaren aan de slag met deze opgave.